Antena Meniu Search
x

Video Turiști evacuați cu bărcile din hotelurile înconjurate de flăcări, în Turcia. ”E incredibil! Cum a venit acest foc atât de repede, în 5 minute?”

Turişti cuprinşi de panică s-au grăbit, sâmbătă, la malul mării, să aștepte bărcile salvatoare care să-i evacueze din stațiunea balneară Bodrum, de la Marea Egee, amenințată de un incendiu de vegetație izbucnit în apropiere. Până acum, cel puțin șase persoane au murit în incendiile izbucnite pe teritoriul Turciei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.08.2021, 10:22

Turiști evacuați cu bărcile din hotelurile înconjurate de flăcări, în Turcia. ”E incredibil! Cum a venit acest foc atât de repede, în 5 minute?”
Turiști evacuați cu bărcile din hotelurile înconjurate de flăcări, în Turcia. ”E incredibil! Cum a venit acest foc atât de repede, în 5 minute?” - Profimedia Images

Paza de Coastă turcă a coordonat operațiunea de evacuare iar autoritățile au cerut mai multor companii care dețin vapoare și iahturi private să contribuie la eforturile de evacuare a turiștilor pe mare. Imaginile postate pe Internet surprind coloane de fum și flăcări care învăluiau un deal, aproape hotelurile de la malul mării.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Incendiile de vegetație au făcut cel puțin șase morți, în Turcia

Pe acelaşi subiect

Bilanţul victimelor incendiilor care devastează oraşe turceşti la Mediterana a crescut sâmbătă la şase morţi, după moartea a doi lucrători forestieri, a anunţat ministrul turc al Sănătăţii Fahrettin Koca. Incendiile din toată Turcia au mistuit pădurile și unele așezări, invadând sate și destinații turistice și forțând oamenii să evacueze, scrie AP.

Agenția de știri rusă Sputnik a declarat că peste 100 de turiști ruși au fost evacuați din Bodrum și s-au mutat în alte hoteluri.

Într-o filmare de la o evacuare din stațiunea Bodrum, un bărbat se aude cum spune uluit: ”E incredibil, absolut incredibil. Cum a venit acest foc aici, atât de repede, în 5 minute?”.

Ministrul Agriculturii şi Pădurilor Bekir Pakdemirli a anunţat sâmbătă că 91 dintre cele 101 de incendii care au izbucnit din cauza caniculei şi unor rafale violente de vânt au fost controlate. Cartierele afectate de incendii din cinci provincii au fost declarate zone de dezastru. 

Mesajul președintelui Erdogan pentru cei afectați de incendiile de vegetație

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a vizitat zona afectată de incenii sâmbătă şi a evaluat pagubele de la bordul unui elicopter.

El a anunţat la Manavgat că Guvernul urmează să suporte chiria persoanelor afectate de incendii şi să le reconstruiască locuinţele.

”Nu putem face altceva decât să ne dorim mila lui Allah pentru vieţile pe care le-am pierdut, dar putem înlocui tot ceea ce a fost ars”, a declarat el.

Cel puţin cinci persoane au murit în incendii la Manavgat, iar una la Marmaris, două destinaţii turistice la Mediterana.

Canicula în țările din sud-estul Europei

Temperaturile în Grecia şi în alte ţări din sud-estul Europei urmează să atingă 42 de grade Celsius luni, în multe oraşe şi sate, iar canicula urmează să scadă în intensitate abia în cursul săptămânii viitoare.

Autorităţile turce au atribuit unele focuri de pădure unor activişti kurzi.

Turismul este o sursă importantă de venit a Turciei, iar patronii din turism speră la un an mai bun decât vara trecută, afectată de restricţii impuse din cauza pandemiei covid-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Turiști evacuați cu bărcile din hotelurile înconjurate de flăcări, în Turcia. ”E incredibil! Cum a venit acest foc atât de repede, în 5 minute?”