Antena Meniu Search
x

Galerie foto Imagini apocaliptice surprinse din dronă după incendiile din Antalya. Unii turiști s-au pozat relaxându-se cu infernul în spatele lor

Regiunea mediteraneană a Turciei se luptă cu mai multe incendii de vegetaţie care au pornit miercuri în trei dintre provinciile sale. Incendiile, care au izbucnit aproape unul după altul într-o singură zi, au ucis cel puțin trei persoane.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 29.07.2021, 20:44

Incendiile de pădure s-au răspândit într-o zonă vastă din provinciile sudice ale Turciei. Flăcările au cuprins mai multe zone din Antalya şi până la Adana și Mersin. Apariţia lor într-un timp atât de scurt, a dus la ipoteza că ar putea fi vorba despre un șir de incendieri intenţionate, potrivit Daily Sabah.

Cel mai grav incendiu a fost în Manavgat, un oraș din provincia Antalya, care este vizitat de un număr mare de turişti, inclusiv români. Incendiul a izbucnit miercuri la prânz în patru locuri diferite ale orașului. Nu a ajuns în centrul orașului, ci a afectat satele din apropiere. 

Optsprezece sate și cartiere au fost evacuate, în timp ce autoritățile au anunțat că 62 de persoane au fost spitalizate după ce au suferit arsuri și au inhalat fum. Trei persoane au fost ucise în incendiu, iar Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și Urgențelor (AFAD) a anunțat joi că în total, 122 de persoane au fost afectate de incendiu.

Vacanţă ruinată pentru turiştii prinşi în mijlocul dezastrului

Pe acelaşi subiect

Pompierii din Antalya, însoțiți de echipaje care soseau din orașele din apropiere, s-au alăturat eforturilor de stingere în timp ce elicoptere și avioane aruncau ignifug pe clădiri și câmpurile arse. Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat miercuri că "tot sprijinul necesar va fi acordat cetățenilor noștri care au suferit din cauza incendiului", adăugând că a fost lansată o anchetă pentru a stabili cauzele producerii incendiilor.

Incendiile au stricat vacanţele mai multor turiştii veniţi în concediu în zonele afectate de incendii. Ei au surprins în mai multe fotografii amploarea dezastrului cu care se confruntă turcii. Imaginile arată fumul gros provocat de incendiu, dar şi pagubele pe care acesta le produce.  „Starea de spirit este apăsătoare, chiar și în hotel. Ieri am avut o întrerupere a curentului electric, ceea ce nu este tocmai plăcut, nici pentru oaspeți și nici pentru angajați. Au încercat să ne ajute atât de mult, au aprins lanternele telefonului mobil astfel încât oaspeții să poată distinge unde se află”, a povestit o turistă din Germania.

Incendiile de vegetaţie sunt frecvente în regiunile mediteraneene și egee din Turcia, în lunile aride de vară. Cu toate acestea, unele incendii par a fi provocate intenţionat. Temperaturile înregistrate zilele acestea în Turcia au fost de 37 grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Imagini apocaliptice surprinse din dronă după incendiile din Antalya. Unii turiști s-au pozat relaxându-se cu infernul în spatele lor