Antena Meniu Search
x

36 de turiști străini, depistați cu noul coronavirus la intrarea în Grecia

Grecia a repornit în forţă sezonul turistic, dar şi sezonul infectărilor. 43 de noi cazuri s-au înregistrat în ultimele 24 de ore. 36 dintre ele depistate la frontiera cu Bulgaria, în vama Kulata. O româncă aflată în Creta - testată pozitiv - a decis să nu-şi strice vacanţa: a fugit de carantină şi s-a plimbat trei zile pe insulă. 

de Lucsandra Săndulescu

la 07.07.2020, 23:19

Vezi și
  • Grecia a ajuns la 3.562 de infectări cu noul coronavirus.
  • 20 dintre cei 36 de turiști infectați sunt sârbi.

Pe Aeroportul Heraklion, din Creta, toţi pasagerii îşi aşteaptă rândul la testare. Completează un formular, rezultatul testului vine în 24 de ore. Cine nu are codul de bare, riscă o amendă de până la 500 de euro. Printre cei care au urmat procedura în urmă cu câteva ore a fost şi Dana Săvuică. 

Dana Săvuică: Ca să ne facă vacanţa mai plăcută, da, a trebuit să ne ia un test. A trebuit să completăm acel formular ca să avem un cod QR cu care să intrăm în ţară. 

Pe aeroportul din Heraklion, Creta, toată lumea este testată, cel puţin toată lumea din zborul de la Bucureşti. Practic, odată ce ai primit codul QR, acesta este verificat, iar mai apoi primeşti o spatulă cu care îţi este recoltată o probă.

O turistă româncă a fost testată pozitiv pe aeroport în Creta, însă a sfidat regulile şi s-a plimbat pe insulă trei zile. Autorităţile se tem acum că i-a infectat şi pe alţii. 

Româncă aflată în Grecia: E prăpăd. Nu au nicio treabă. Eu nu am văzut pe nimeni cu mască, cu nimic. 

Mai îngrijorătoare este însă situaţia de la Vama Kulata, de altfel singura intrare terestră în Grecia rămasă deschisă. Aici, 36 de turişti au fost depistaţi pozitiv. 20 din Serbia, iar 16 cel mai probabil din România şi Bulgaria. 

Româncă aflată în Grecia: Mă gândeam că, după codul acela, ne selectează şi ne testează. Nu! Uite că e după cum aveau timpul liber fetele la testare. Nici temperatura nu ne-au luat-o. 

În tot acest timp, autorităţile elene militează pentru siguranţa turiştilor într-un nou clip promoţional. 

În Grecia au fost înregistrate până acum 3.562 de cazuri de coronavirus şi 193 de decese. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » 36 de turiști străini, depistați cu noul coronavirus la intrarea în Grecia