Antena Meniu Search
x

Video Ucigașul tinerei Sarah Everard, care a îngrozit UK, a încercat să dea vina pe o bandă de traficanți români. Imagini din timpul interogatoriului

Implicaţii româneşti într-un caz care a tulburat lumea întreagă. Un poliţist care, în primăvară, a răpit, violat, ucis şi, apoi, ars o tânără în Marea Britanie a încercat să dea vina pe o bandă de traficanţi români. Mărturia de-a dreptul halucinantă a fost înregistrată de criminalişti în timpul interogatoriului şi difuzată în timpul procesului. Ucigaşul a fost condamnat la închisoare pe viaţă. 

de Redactia Observator

la 01.10.2021, 20:59

Vezi și

Sunt ultimele imagini cu Sarah Everard în viaţă. Pe 3 martie, tânăra a plecat pe jos spre casă, după ce îşi vizitase un prieten. O cameră de supraveghere din sudul Londrei o surprinde pe stradă, la 9 şi jumătate seara. Câteva minute mai târziu, o altă cameră o filmează în timp ce vorbeşte cu cel care i-a devenit călău.

Detaliile sunt terifiante. Sub pretextul că a încălcat restricţiile impuse de pandemie, Wayne Couzens a încătuşat-o. Abia îşi terminase tura la ambasada SUA din Londra şi avea încă asupra lui echipamentul. A dus-o, apoi, într-o zonă rurală, în Kent, unde a violat-o şi a strangulat-o. Ca să îşi ascundă urmele, bărbatul a ars corpul. Poliţiştii l-au găsit abia după câteva zile.

Cressida Dick, șefa poliției londoneze: Cazul Sarei , răpirea, violul şi uciderea ei sunt unul dintre cele mai teribile fapte din cei 190 de ani de existenţă ai Poliţiei Metropolitane. Nu există cuvinte care pot exprima furia şi tristeţea pe care o simţim faţă de ce i s-a întâmplat Sarei. Îmi pare atât de rău!

Criminaliştii nu exclud ca bărbatul să fi făcut şi alte victime

Pe acelaşi subiect

Într-o înregistrare făcută cu camera de corp a poliţistului care l-a arestat, bărbatul înceracă să-i inducă în eroare. Dă vina pe o bandă fictivă de români, dar despre care nu a putut să dea prea multe detalii. 

Wayne Couzens, ucigașul lui Sarah Everard: Am tras pe dreapta. Apoi această dubiţă a parcat în spatele meu. Mi-a dat flashuri, au ieşit din maşină şi au luat-o pe fată. M-au ameninţat că îmi ia familia. Această dubiţă avea numere de înmatriculare româneşti.

Cazul învăţătoarei Sarah Everard a povocat un val de emoţie în primăvară. Sute de femei au omagiat-o în stradă în Londra şi nu numai. Deseori, adunările au fost sparte cu violenţă de poliţie. Opinia publică cere, acum, demisia şefei poliţiei metropolitane. Motivează că poliţia nu poate proteja femeile, mai ales că bărbatul mai fusese acuzat în trecut de exhibiţionism dar dosarul fusese închis, fără să se ia vreo măsură. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ucigașul tinerei Sarah Everard, care a îngrozit UK, a încercat să dea vina pe o bandă de traficanți români. Imagini din timpul interogatoriului