Antena Meniu Search
x

Wayne Couzens, polițistul care a ucis-o pe Sarah Everard, a fost condamnat pe viață

Fostul ofițer de poliție Wayne Couzens, care a răpit-o, a violat-o și a ucis-o pe britanica Sarah Everard, a primit condamnare pe viață. Avocatul apărării a încercat să obțină o condamnare la 30 de ani pentru clientul său, însă judecătorul de caz nu s-a lăsat impresionat motivând că ultimele momente din viața tinerei Sarah Everard au fost „la fel de sumbre și agonizante pe cât este posibil să ne imaginăm”.

De Ana Maria Ghiarasim la 30.09.2021, 14:42
Polițistul londonez care a ucis-o pe Sarah Everard, Wayne Couzens, a fost condamnat pe viață
Polițistul londonez care a ucis-o pe Sarah Everard, Wayne Couzens, a fost condamnat pe viață - Profimedia Images

Judecătorul a declarat că asasinarea tinerei Sarah Everard de către Wayne Couzens a fost „devastatoare” și „tragică” și s-a întâmplat în „circumstanțe cu totul brutale”. Subliniind „gradul de pregătire” pe care l-a întreprins, petrecând cel puțin o lună călătorind la Londra pentru a cerceta cum să comită crimele sale, judecătorul a apreciat că polițistul a ieșit pe 3 martie ”să vâneze o femeie singură pentru a o răpi și viola”.

Couzens, în vârstă de 48 de ani, a fost denumit anterior „un monstru” în instanță de către familia tinerei în vârstă de 33 de ani.

Avocatul apărării a cerut o condamnare la 30 de ani de închisoare pentru polițist

Înaintea condamnării, avocatul apărării i-a cerut judecătorului să nu acorde clientului său o condamnare pe viață întreagă. Deși a admis că fapta lui Couzens a fost o „crimă cu adevărat oribilă” cu „consecințe îngrozitoare”, avocatul a sugerat că ”30 de ani ar fi un punct de plecare”.

Pe acelaşi subiect

Avocatul apărării a mai spus că faptele lui Couzens au rămas „inexplicabile” pentru prietenii și familia sa și că speră că terapia „ar putea debloca ceea ce a condus acest lucru”.

Judecătorul nu s-a lăsat impresionat de pledoaria avocatului și a spus că faptele sale au fost ”deformate, egoiste și brutale” și că ultimele momente din viața tinerei Sarah Everard au fost „la fel de sumbre și agonizante pe cât este posibil să ne imaginăm”.

Ultimele imagini cu Sarah Everard în viață

Wayne Couzens s-a folosit de calitatea sa de polițist pentru a o răpi pe britanica Sarah Everard, înainte de a o conduce pe un teren viran unde a violat-o și a ucis-o. Wayne Couzens a smuls-o pe Sarah Everard de pe stradă, în timp ce se îndrepta spre casa unui prieten din Clapham Common, sud-vestul Londrei, pe 3 martie. Momentul răpirii a fost surprins de camere de bord din trafic.

Uciderea britanicei Sarah Everard a provocat indignare în Marea Britanie și a stârnit proteste masive cu privire la rata violenței împotriva femeilor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Wayne Couzens, polițistul care a ucis-o pe Sarah Everard, a fost condamnat pe viață