Antena Meniu Search
x

Video Ultimele imagini cu Sarah Everard în viață. Momentul răpirii, sub pretextul ”restricțiilor Covid”, surprins de camere de bord din trafic

Imagini înfiorătoare arată momentul în care britanica Sarah Everard a fost „arestată” de ofițerul de poliție Wayne Couzens, înainte să o violeze și să o ucidă. Camera de bord a unui cuplu trecea prin zonă a surprins momentul în care polițistul care o oprise pe Sarah Everard se pregătește să o încătușeze, sub pretextul restricțiilor Covid.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 13.05.2022, 12:09

În procesul pentru condamnarea lui Wayne Couzens, procurorii britanici au relatat cum polițistul și-a folosit funcția și cunoștințele pentru a o reține pe Sarah, înainte de a o conduce pe un teren viran unde a violat-o și a ucis-o.

Wayne Couzens a smuls-o pe Sarah Everard de pe stradă, în timp ce se îndrepta spre casa unui prieten din Clapham Common, sud-vestul Londrei, pe 3 martie.

Sarah Everard a fost păcălită, sub pretextul restricțiilor Covid, să se lase încătușată și să urce în mașina polițistului

Potrivit procurorilor, polițistul s-a pregătit pentru crima pe care voia să o comită, mașina pe care a folosit-o fiind una închiriată, ba chiar cumpărase cătușe de pe Amazon. În seara de 3 martie, acesta a oprit-o pe tânără și i-a arătat un ”mandat” de reținere. A urcat-o la el în mașină și a dus-o pe un teren viran, unde tânăra a fost violată, sugrumată și incendiată. 

Pe acelaşi subiect

Ulterior, el a pus rămășițele ei carbonizate în pungi verzi de gunoi și le-a aruncat într-un iaz din pădure. Cadavrul tinerei a fost găsit o săptămână mai târziu. Poliția a descoperit apoi fragmente din cartela SIM a lui Sarah în mașina lui, după ce i-a aruncat telefonul într-un râu din Sandwich, Kent.

Momentul răpirii, surprins de camere de bord din trafic

Anchetatorii au obținut mai multe imagini din acea seară, atât de la camere de bord ale unor mașini, cât și de la camerele din autobuzele londoneze.

O imagine îi arată pe cei doi în picioare, în spatele mașinii închiriate, în alta Sarah este surprinsă, încătușată, pe bancheta din spate a mașinii. 

”Un cuplu călătorea spre sud cu mașina la adresa de domiciliu din sud-estul Londrei și a fost martor la momentul răpirii lui Sarah Everard. Bărbatul purta haine întunecate și le-a atras atenția pentru că au remarcat cătușele în mâna lui. Femeia de pe trotuar avea deja brațul stâng la spate. Femeia era cu capul plecat și nu părea să se certe. Inculpatul părea încrezător. Impresia imediată pe care a făcut-o pasagerul a fost că asistă la un ofițer de poliție sub acoperire care aresta o femeie, despre care presupunea că trebuie să fi făcut ceva greșit”, a spus procurorul de caz.

”Apoi i-a văzut pe bărbat și pe femeie mergând în direcția vehiculului, cu femeia încătușată în fața bărbatului. (...) De fapt, au asistat la răpirea tinerei Sarah Everard”, a mai spus procurorul.

Uciderea britanicei Sarah Everard a provocat indignare în Marea Britanie și a stârnit proteste masive cu privire la rata violenței împotriva femeilor.

Couzens va fi condamnat în cursul zilei de astăzi, 30 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ultimele imagini cu Sarah Everard în viață. Momentul răpirii, sub pretextul ”restricțiilor Covid”, surprins de camere de bord din trafic