Antena Meniu Search
x

Planul secret al Rusiei pe frontul din Ucraina. Zelenski: Vom face totul pentru a ne asigura că obiectivul teroriștilor eșuează

Moscova s-a dezlănţuit după atacul ucrainean asupra cazarmei improvizate din oraşul Makiivka, în care şi-au pierdut viaţa sute de soldaţi ruşi! Kremlinul a decis să atace cu rachete balistice, dar toate au fost distruse de sistemul HIMARS trimis din Statele Unite pentru a proteja Ucraina. Kievul a lansat mai multe drone în direcţia flotei ruse din Marea Neagră, dar a atacat şi Portul Sevastopol. Liderul grupării de mercenari Wagner a recunoscut că luptătorii săi trebuie să lupte nu stradă cu stradă, ci casă cu casă pentru a înainta.

de Redactia Observator

la 04.01.2023, 07:49

Vezi și

Parlamentarii şi bloggerii militari din Rusia cer tragerea la răspundere a comandaţilor care au decis plasarea trupelor într-o şcoală profesională din Makiivka. Aceştia consideră că a fost o totală lipsă de profesionalism cantonarea a sute de soldaţi, majoritatea rezervişti, în acelaşi loc şi - mai grav - în clădire să fie şi o zonă transformată în depozit de armament.

În acest timp, rudele celor care şi-au pierdut viaţa în atacul ucrainean au organizat un fel de marş de priveghi şi cer pedepsirea celor vinovaţi. Kievul a recunoscut atacul, dar nu a precizat şi numărul victimelor, care oricum este mai mare decât cel anunţat de Moscova. Kremlinul susţine că este vorba doar de 63 de soldaţi, ceea ce este complet incorect. 

Oleksandr Shtupun, purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei: Aproximativ 10 unități de echipamente militare inamice de diferite tipuri au fost distruse și avariate în zona de concentrare din așezarea Makiivka, regiunea Donețk. 

Moscova s-a dezlănţuit după atacul ucrainean din Makiivka

Pe acelaşi subiect

Însă atacul din Makiivka nu a fost singurul soldat cu pierderi enorme pentru Rusia. La finalul anului trecut, trupele lui Volodimir Zelenski au lovit un alt contingent de ruşi aflaţi în localitatea Ciulacovca. 

Andrii Kovalev, purtător de cuvânt al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei: Pierderile inamicului s-au ridicat la aproximativ 500 de soldați fie răniți, fie morți. 

Nici Moscova nu se lasă mai prejos şi se laudă cu distrugerile provocate. 

Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării: Peste 800 de rachete cu lansatoare de rachete multiple, șase automobile și, de asemenea, până la 120 de trupe ucrainene au fost distruse. 

Planul secret al Rusiei pe frontul din Ucraina

Kievul intenţionează să aducă în faţa justiţiei doi comandanţi ruşi: un colonel-general şi un amiral. Amândoi sunt acuzaţi de crime de război. 

Artem Dekhtiarenko, purtător de cuvânt al Serviciului de Securitate al Ucrainei: Aceștia sunt primii suspecți pe care Ucraina îi acuză de bombardarea obiectivelor civile din Ucraina. 

Preşedintele Volodimir Zelenschi a anunţat şi care ar fi planul secret al Rusiei. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Avem informații că Rusia plănuiește un atac pe termen lung cu drone Shaheds. Se bazează pe epuizare, pe epuizarea poporului nostru, a apărării noastre aeriene, a energiei noastre. Dar trebuie și vom face totul pentru a ne asigura că obiectivul teroriștilor eșuează, ca toate celelalte de până acum. 

Lupta va fi de durată şi, cel mai probabil, nu va înceta până la organizarea summitului UE-Ucraina. Întâlnirea rămâne stabilită pentru luna februarie şi va avea loc la Kiev. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Planul secret al Rusiei pe frontul din Ucraina. Zelenski: Vom face totul pentru a ne asigura că obiectivul teroriștilor eșuează