Antena Meniu Search
x

Video Iohannis i-a promis lui Zelenski că România îl va ajuta până la victoria finală. Soldaţi răniţi în război, trataţi în spitalele din țara noastră

Discuţie de gradul zero Bucureşti - Kiev. Preşedintele Iohannis a vorbit astăzi la telefon cu Zelenski, într-un momet în care Rusia atacă furibund Ucraina. I-a promis că ţara noastră îl va ajuta până la victoria finală. Şi nu doar financiar sau militar. România tratează în spitalele ei soldaţi răniţi în război, spune comandantul armatei ucrainene. 

de Redactia Observator

la 04.01.2023, 20:32

Vezi și

Din nordul până în estul Ucrainei, localnicii au fost treziţi de urletul alarmelor de raid aerian. Bombardamentele ruşilor au început o dată cu lăsarea serii şi au continuat toată noaptea. Peste 100 de atacuri cu rachete lansate la întâmplare, care au lovit cartiere de locuinţe şi infrastructura din Zaporojie și Herson, până în nord, la Kiev. Moscova se răzbună pentru că ucrainenii i-au lichidat 89 de soldaţi dintr-un foc, în ultima zi a anului trecut. Comandaţii lor spun că morţii sunt de vină - şi-au sunat familiile să le spună La mulţi ani şi au fost localizaţi de inamici. 

Serghei Sevriukov, general rus: "Este deja evident că principalul motiv pentru ceea ce s-a întâmplat a fost pornirea și utilizarea masivă, contrar interdicției, a telefoanelor mobile de către personalul militar care se afla în zona de acțiune a armelor inamice."

Ucraina răspunde şi ea asaltului rus. A bombardat portul Sevastopol, unde este o bază militară rusă. Zelenski se teme, însă, că Rusia pregăteşte o ofensivă fără precendent. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: "Nu există nicio îndoială că liderii Rusiei de astăzi vor aduna tot ce le stă în putință pentru a încerca să inverseze situația de pe câmpul de luptă sau cel puțin să întârzie înfrângerea."

Pe acelaşi subiect

Zelenski cere ajutor militar

Zelenski a cerut din nou Occidentului ajutor militar. Mai multe loturi de tancuri şi blindate au ajuns la Kiev în ultimele zile. Unul dintre aceste transporturi de blindate a fost filmat când a trecut prin gara Bacău - aproape 150 de tancuri care veneau din Turcia.  Şi componente ale sistemului de apărare aeriană Patriot, trimis de Statele Unite, ar fi luat drumul Ucrainei, anunţă oficiali de la Kiev. 

Nici Rusia nu stă. Putin a supravegheat astăzi lansarea la apă a fregatei Amiral Gorşkov, dotată cu cel mai nou sistem de rachete hipersonice, Zircon. Comandantul armatei ruse se laudă că proiectilele pot învinge orice sistem de apărare antirachetă - ating o viteză de nouă ori mai mare decât a sunetului şi ţinte aflate la peste 1000 de kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Iohannis i-a promis lui Zelenski că România îl va ajuta până la victoria finală. Soldaţi răniţi în război, trataţi în spitalele din țara noastră