Antena Meniu Search
x

Video Ucrainenii suferă pierderi grele în contraofensivă, dar câștigă teren, anunță șeful NATO. Bombardamentele rușilor continuă

Război în Ucraina. Armata ucraineană suferă pierderi grele în contraofensivă, iar înaintarea sa este lentă. Evaluarea destul de sumbră vine de la oficialităţi din ţările occidentale, citate de presa internaţională sub acoperirea anonimatului. Aceleaşi surse subliniază, însă, că ofensiva ucraineană se îndreaptă în direcţia bună, iar pierderile erau de aşteptat, deoarece ruşii şi-au pregătit din timp apărarea. Continuă şi atacurile rachetelor împotriva Ucrainei: în ultimele 24 de ore au fost ucişi 13 civili. Odesa a fost ţinta cel mai puternic lovită. Iar în această noapte sirenele alarmei aeriene au sunat din nou în întreaga ţară.

de Redactia Observator

la 15.06.2023, 07:34

Vezi și

Contraofensiva este abia la început, iar forţele ucrainene sunt încă la 15 - 20 de kilometri de linia principală de apărare a ruşilor. Până acolo au de străbătut terenuri minate în care chiar şi blindatele furnizate de Occident devin vulnerabile. Evaluarea nu îşi propune să descurajeze prietenii Ucrainei, ci doar să avertizeze că NU pot apărea rezultate decisive chiar din primele zile ale ofensivei. Ar putea trece chiar şi trei luni până să se ştie dacă operaţiunea a reuşit sau nu.

Jens Stoltenberg: Nimeni nu se aştepta să fie "zero pierderi". Realitatea este că au loc lupte violente, violente şi, desigur, sunt pierderi şi în rândurile ucrainenilor. Dar ucrainenii câştigă teren.

Conducerea de la Kiev nu mai oferă informaţii detaliate de pe front, pentru a păstra secretul operaţiunilor. Ministerul Apărării recunoaşte că luptele sunt extrem de grele, dar precizează că înaintarea continuă, chiar dacă se câştigă doar câteva sute de metri în fiecare zi.

Volodimi Zelenski: Le mulţumesc tuturor celor care acţionează, acum, ofensiv sau defensiv, care iau cu asalt poziţiile ocupanţilor sau le resping atacurile. Vă mulţumesc tuturor, luptătorilor, pentru curaj, pentru rezistenţă şi pentru fiecare metru de teren câştigat!

Pe acelaşi subiect

Rușii ar avea probleme cu recrutarea

În acest timp, generalii de la Moscova anunţă, ca şi până acum, noi victorii. De la lansarea contraofensivei ar fi fost ucişi 7500 de soldaţi ucraineni, bilanţ dezminţit de analiştii independenţi. Ruşii pretind că atacă doar obiective militare dar, la Odesa, rachetele de croazieră au distrus locuinţe, o clădire universitară, restaurante şi magazine.

În presa militară rusă şi pe reţelele sociale a apărut ştirea că un important comandant cecen ar fi fost dat dispărut, rănit sau chiar ucis pe front. Chiar şi liderul Ceceniei, Kadîrov, a postat un mesaj alarmant. Dar apoi l-a retras şi l-a înlocuit cu imagini în care apărea alături de respectivul comandant, viu şi nevătămat. 

Ruşii par, însă, să aibă probleme cu recrutarea: Duma de Stat a autorizat forţele armate să încorporeze, cu contract, indivizi arestaţi sau chiar condamnaţi pentru diferite delicte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii suferă pierderi grele în contraofensivă, dar câștigă teren, anunță șeful NATO. Bombardamentele rușilor continuă