Antena Meniu Search
x

Foto Ultimele mesaje găsite în telefonul unui soldat rus, mort în Ucraina. Mama: "Unde esti? Tata întreabă dacă îți poate trimite un pachet"

Conversaţia emoţionantă dintre o mamă şi fiul ei, înrolat în armata rusească, a ajuns virală pe internet. Soldatul a fost găsit mort, în urma atacurilor din Ucraina. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 28.02.2022, 21:37

În ultima discuţie purtată cu fiul ei, o mamă află că băiatul ei a fost trimis pe front, să lupte într-o ţară pe care nu o cunoaşte, într-un război pe care nu şi-l doreşte. Întreaga familie se aştepta ca acesta să fie în siguranţă, la exerciţii militare alături de colegii săi. Cu stupefacţie femeia primeşte însă o veste înfiorătoare: băiatul ei nu se va mai întoarce acasă niciodată şi nu-i va mai spune niciodată: "mamă". Un deznodământ care îi va frânge inima în mii de bucăţele, căci nu-i durere mai mare pentru un părinte decât să-şi piardă pentru totdeauna propriul copil. 

Dialogul integral: 

Mama: Ljosha ce mai faci, de ce nu mi-ai mai scris de atât de mult timp? Ești cu adevărat la un exerciţii?

Loshja: Mamă nu mai sunt la exerciţii. Nu sunt în Crimeea

Pe acelaşi subiect

Mama: Unde esti??! Tata întreabă dacă îți poate trimite un pachet.

Loshja: Ce pachet mamă? Vreau doar să mă spânzur.

Mama: Despre ce vorbeşti? Ce s-a întâmplat?

Loshja: Mama Sunt în Ucraina. Aici are loc un adevărat război. Mi-e teamă că distrugem totul aici. Chiar și pe cei pașnici (oamenii)*. Ni s-a spus că ne vor întâmpina cu brațele deschise, dar nu ne primesc, ci se aruncă sub tancuri, nu ne lasă să trecem, ne numesc fasciști. Mamă este foarte greu. 

Soldații ruși luați prizonieri în Ucraina spun că au fost mințiți și amenințați

Generalul-maior ucrainean Boris Kremenetski a declarat sâmbătă reporterilor de la Washington că Ucraina a capturat aproximativ 200 de soldați ruși care erau "prost echipați", scrie CNN

"Am capturat în jur de 200 de soldați ruși, unii dintre ei în vârstă de 19 ani, deloc antrenați, prost echipați. Îi tratăm conform Convenției de la Geneva, conform dreptului umanitar internațional", a declarat ieri Kremenetski, care este oficial al Ambasadei Ucrainei în SUA.

Soldații ruși luați prizonieri de forțele ucrainene susțin că au fost păcăliți de comandanții lor că vin la exerciții militare. Imaginile cu soldații capturați în timpul invaziei din Ucraina au fost făcute publice de Ministerul de Interne ucrainean, prin intermediul unui canal Telegram dedicat soldaților ruși capturați sau uciși.

Mai multe filmări cu prizonierii au fost făcute publice pe internet. Într-una dintre filmări, un băiat răspunde, în lacrimi, întrebărilor primite din partea armatei ucrainene. Videoclipul a ajuns viral pe internet. Oamenii şi-au exprimat regretul faţă de cei care au ajuns să lupte într-un război pe care nu şi-l doreau şi pentru care nu erau pregătiţi, în timp ce părinţii acestora aşteaptă cu groază veşti dacă mai sunt în viaţă.

Războiul dintre Rusia - Ucraina a ajuns ziua 5

A cincea zi a războiului din Ucraina a început cu noi bombardamente. Au fost auzite explozii în capitala Kiev și în principalul oraș Harkov. Deși rușii continuă să atace, soldații ucraineni răspund cu mult curaj și nu predau teritoriul lor inamicului. Au fost auzite explozii în capitala Kiev și în principalul oraș Harkov, potrivit The Jerusalem Post, care citează Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecție a Informațiilor din Ucraina.

După câteva ore de calm, rușii au lansat un nou atac masiv în Harkov, soldat cu zeci de morți și răniți, potrivit consilierului ministrului ucrainean de Interne Anton Herashchenko. Între timp, la Gomel, în Belarus, continuă negocierile între delegațiile Rusiei și Ucrainei. MAE recomandă cetăţenilor români să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse cât mai curând.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Ultimele mesaje găsite în telefonul unui soldat rus, mort în Ucraina. Mama: "Unde esti? Tata întreabă dacă îți poate trimite un pachet"