Antena Meniu Search
x

Video Soldat rus, filmat plângând, după ce a fost capturat de armata ucraineană: "Pare doar un copil. Este îngrozitor"

Imagini cu un nou prizonier rus capturat de armata ucraineană au fost făcute publice pe internet. Soldatul este filmat de oameni în timp ce i se cere să-şi spună numele, dar cu greu reuşeşte să termine propoziţiile, înecat în lacrimi.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 28.02.2022, 11:14

Vezi și

Generalul-maior ucrainean Boris Kremenetski a declarat sâmbătă reporterilor de la Washington că Ucraina a capturat aproximativ 200 de soldați ruși care erau "prost echipați", scrie CNN.

"Am capturat în jur de 200 de soldați ruși, unii dintre ei în vârstă de 19 ani, deloc antrenați, prost echipați. Îi tratăm conform Convenției de la Geneva, conform dreptului umanitar internațional", a declarat Kremenetski, care este oficial al Ambasadei Ucrainei în SUA.

Citește și: "Mamă, scoate-mă de aici! Omorâm oameni nevinovați". Soldați ruși s-au predat de bunăvoie și cer să plece acasă

Mai multe filmări cu prizonierii au fost făcute publice pe internet. Într-una dintre filmări, un băiat răspunde, în lacrimi, întrebărilor primite din partea armatei ucrainene. 

Pe acelaşi subiect

Dialogul integral: 

- Uită-te aici cu faţa

- Unitatea Mitralieră

- Mai tare 

- Unitatea Mitralieră 25

- Unde? 

- Sevastopol

- Cum te numeşti? 

- Dima

- Numele întreg

- Ivanov Dmitry Alekseevich

- Ce faci aici?

- Am fost trimis

- De cine?

- De comandanţi 

- Care e numele întreg al comandantului?

- Grinko Dmitry Anatolievich

Videoclipul a ajuns viral pe internet. Oamenii şi-au exprimat regretul faţă de cei care au ajuns să lupte într-un război pe care nu şi-l doreau şi pentru care nu erau pregătiţi, în timp ce părinţii acestora aşteaptă cu groază veşti dacă mai sunt în viaţă.

"Sper ca părinţii lui să nu vadă astfel de imagini. Este îngrozitor, ca tată – am lacrimi în ochi.

Atât de tânăr, pare doar un copil. Este de necrezut. Aceşti băieţi merită un viitor mai bun decât acesta. Nu uitaţi că ei doar respectă ceea ce le cer comandanţii.

Cu câteva săptămâni în urmă, probabil că nu ştiau nimic despre ce se va întâmpla cu ei.Cei mai mulți dintre ei se pare că nu știau pentru ce au fost trimiși. Sunt dezorientați, plângând...", sunt doar câteva dintre comentariile internauţilor.

Războiul dintre Rusia - Ucraina a ajuns la a patra zi

A patra zi a războiului din Ucraina a început la fel ca primele trei: la Kiev au fost auzite explozii deosebit de puternice. Un depozit de carburant din apropierea capitalei a fost ținta rachetelor armatei ruse. S-au înregistrat victimine printre civili, printre care un băiețel de 6 ani. Armata rusă susține că a încercuit două oraşe din sud, iar în Harkov, militarii ucraineni încearcă să țină piept atacurilor. 

Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele în a doua și a treia zi de război din Ucraina. Desfășurarea evenimentelor din data de 24 februarie poate fi urmărită AICI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Soldat rus, filmat plângând, după ce a fost capturat de armata ucraineană: "Pare doar un copil. Este îngrozitor"