Antena Meniu Search
x

Video Soldații ruși luați prizonieri în Ucraina spun că au fost mințiți și amenințați: „Am venit pentru exerciții militare. Nu vrem război”

Soldații ruși luați prizonieri de forțele ucrainene susțin că au fost păcăliți de comandanții lor că vin la exerciții militare. Imaginile cu soldații capturați în timpul invaziei din Ucraina au fost făcute publice de Ministerul de Interne ucrainean, prin intermediul unui canal Telegram dedicat soldaților ruși capturați sau uciși.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.02.2022, 11:35

Soldații ruși luați prizonieri în Ucraina spun că au fost mințiți și amenințați: „Am venit pentru exerciții militare. Nu vrem război” - captura video

Soldații ruși spun că trupele sunt demoralizate pentru că au fost păcăliți că vor participa la exerciții militare, nu la război. Ei spun că se simt aruncați pe front pe post de carne de tun și abandonați. Într-o altă filmare, soldații au recunoscut că sunt flămânzi și că n-au mai primit apă, mâncare sau combustibil de când au declanșat invazia.

Dialog forțele ucrainene - soldați ruși capturați:

Soldat ucrainean: Cine esti? De la ce unitate militară vii și de ce ai venit aici?

Soldat rus 1: ”Aleksei..unitatea militară 75242, Brigada a 25-a”.

Pe acelaşi subiect

Soldat ucrainean: De ce ai venit aici? Cu ce scop? Cine te-a trimis?

Soldat rus 1: ”Am venit pentru exerciții militare. Dar am fost mințiți. Și acum sunt aici”.

Soldat rus 2: ”Sunt din aceeași unitate. Inițial ni s-a spus că sunt exerciții militare. Și din cauza asta, când am fost aruncați pe linia de front, oamenii erau deja demoralizați. Nimeni nu a vrut să meargă. Dar ne-au spus: ”Veți fi dușmanii poporului. Și pentru că suntem în război, ați putea fi împușcați”. Așa că au început să ne trateze ca pe carne de tun. Cei mai mulți, cel puțin din unitatea noastră, nu vor război. Vor doar să meargă acasă. Vor pace”.

Soldat rus 3: ”Aleksandr...Aceeași unitate, Brigada 25, șofer. M-au așezat în mașină, au spus că sunt exerciții și că totul va fi bine acolo. N-am știut nimic. Am fost înșelați și abandonați”.

Soldat rus 4: ”Aceeași unitate, Brigada 25. Am ajuns recent. Eram rezervist. Am venit pentru exerciții în urmă cu două săptămâni”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Războiul declarat de președintele rus Vladimir Putin Ucrainei a intrat în cea de-a cincea zi cu noi bombardamente. Au fost auzite explozii în capitala Kiev și în principalul oraș Harkov, potrivit The Jerusalem Post, care citează Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecție a Informațiilor din Ucraina. Deși rușii continuă să atace, soldații ucraineni răspund cu mult curaj și nu predau teritoriul lor inamicului.

La propunerea Rusiei, partea ucraineană a acceptat să participe la negocieri. Discuţiie între cele două delegaţii vor avea loc luni dimineaţă, la Gomel, în Belarus, în timp ce președintele rus Putin a ordonat ministerului rus al Apărării să pună arsenalul nuclear al țării în stare de alertă maximă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Soldații ruși luați prizonieri în Ucraina spun că au fost mințiți și amenințați: „Am venit pentru exerciții militare. Nu vrem război”