Antena Meniu Search
x

Un balon suspect s-a prăbușit în Taiwan. Rămășițe din obiectul neidentificat au fost găsite într-un poligon

Autoritățile din Taiwan anunță că armata a găsit rămășițele a ceea ce pare a fi un balon meteorologic chinezesc. Obiectul era purtat de vânt, iar resturile au fost găsite într-un poligon.

de Redactia Observator

la 17.02.2023, 12:16

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Armata taiwaneză susține că a reperat joi, la ora locală 11:00 un obiect neidentificat care plutea în derivă deasupra Dongyin, o insulă controlată de Taiwan în largul coastei chineze. Ulterior, obiectul s-a prăbușit pe un poligon de tragere. Investigațiile inițiale au sugerat că rămășițele fac parte dintr-un instrument meteorologic, a adăugat armata.

Vineri, ministrul taiwanez al Apărării, Chiu Kuo-cheng, a declarat că oficialii vor continua să investigheze balonul prăbușit, dar nu vor „să tragă concluzii pripite". Este pentru prima dată când rămășițele unui astfel de balon au fost descoperite în insulele din largul Taiwanului, a declarat Chen Yu-lin, un oficial al apărării, potrivit presei locale.

Sfera găsită pe Dongyin avea un diametru de aproximativ un metru și purta numele unei companii cu sediul în China care, pe baza căutărilor online, stochează aparate meteorologice și radio. Sfera era marcată cu „GTS13 instrument digital de sondare a atmosferei" și `instrument meteorologic", cu caractere în limba chineză simplificată, a precizat armata într-un comunicat.

Tensiunile dintre China și SUA au crescut în ultimele săptămâni, după ce americanii au doborât un balon de supraveghere chinezesc în spațiul său aerian. De asemenea, americanii au doborât alte trei obiecte despre care spun că este puțin probabil să fie nave de spionaj străine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un balon suspect s-a prăbușit în Taiwan. Rămășițe din obiectul neidentificat au fost găsite într-un poligon