Antena Meniu Search
x

Video Isteria obiectelor zburătoare misterioase a cuprins lumea. Al treilea balon, detectat și doborât de SUA

După ce americanii au doborât balonul-spion din China, isteria obiectelor zburătoare misterioase a cuprins lumea. Un al treilea obiect a fost detectat în America de Nord. A fost văzut deasupra Canadei, iar la cererea premierului Justin Trudeau, a fost doborât de un avion de luptă al Statelor Unite. China, care a spus mereu că nu are nicio implicare, a raportat şi ea prezenţa unui obiect zburător, pe care se pregăteşte să îl doboare. 

de Redactia Observator

la 12.02.2023, 20:08

Vezi și

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat sâmbătă că un "obiect neidentificat" a fost doborât în timp ce survola nord-vestul ţării, la o zi după ce Statele Unite au doborât un obiect care zbura deasupra statului Alaska, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Am ordonat punerea la pământ a unui obiect neidentificat care a încălcat spaţiul aerian canadian", a scris premierul Trudeau pe Twitter.

"Avioane din Canada şi Statele Unite au fost trimise la faţa locului, iar tirul provenind" de la un avion de vânătoare american F-22 "a lovit obiectul", a adăugat el.

Preşedintele american Joe Biden a autorizat avionul, una dintre aeronavele Comandamentului pentru Apărare Aerospaţială din America de Nord (NORAD) să "colaboreze cu Canada", a explicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder.

Pe acelaşi subiect

Obiectul zbura la o altitudine de 12.200 de metri

Forţele canadiene "vor recupera acum şi vor analiza resturile obiectului", a adăugat premierul canadian. Obiectul zbura la o altitudine de 12.200 de metri, a declarat ministrul canadian al Apărării Naţionale, Anita Anand, într-o conferinţă de presă sâmbătă seara, şi a fost doborât "la aproximativ 160 de kilometri distanţă de frontiera canadiano-americană" în jurul orei 20:40 GMT. Obiectul este un "dispozitiv cilindric" mai mic decât balonul distrus în Carolina de Nord săptămâna trecută, a precizat Anita Anand.

"Pentru moment continuăm analizele asupra obiectului, aşa că nu ar fi prudent din partea mea să speculez asupra originii sale", a adăugat ea, după care a mulţumit Pentagonului şi membrilor armatelor Canadei şi SUA pentru cooperare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Isteria obiectelor zburătoare misterioase a cuprins lumea. Al treilea balon, detectat și doborât de SUA