Antena Meniu Search
x

Un bărbat a fost arestat pentru un viol comis în urmă cu 14 ani în Florida. Și-a introdus singur ADN-ul într-o bază de date

Poliţiştii din Tampa Bay, Florida au anunţat că au arestat un bărbat suspectat de comiterea unui viol petrecut în urmă cu 14 ani, după ce s-au folosit de o bază de date genealogică pentru a-i identifica ADN-ul.

de Redactia Observator

la 28.06.2021, 16:06

Bărbat încătusat
Un bărbat din Florida a fost arestat după ce a comis un viol în 2007 - Profimedia

Oamenii legii spun că fapta a fost comisă în anul 2007, când o studentă a Universităţii din Tampa se întorcea la cămin după ce participase la un cunoscut festival desfăşurat anual în oraş, transmite Bussines Insider. Victima a povestit poliţiştilor că era în stare de ebrietate şi pentru că s-a împiedicat, agresorul s-a oferit să o conducă până în camera de cămin, acolo unde a avut loc violul.

Conform procedurilor, testele ADN au fost recoltate încă de la momentul în care victima a mers la poliţie, însă rezulatele nu corespundeau niciunui suspect, cazul rămânând nerezolvat mai bine de un deceniu.

Agresorul a fost identificat în baza unui nou test ADN

În 2020 detectivii au revizuit cazul şi au cercetat mai multe baze de testare a genealogiei, inclusiv GEDmatch și FamilyTree (siteuri populare printre cei care vor să afle informații despre strămoșii lor) , pentru a putea identifica potenţilele potriviri.

Pe acelaşi subiect

Un laborator l-a identificat ca posibil suspect pe Jared Vaughn, în vârstă de 44 de ani, așa că ofițerii de poliție s-au deplasat în Virginia de Vest, unde locuiește acum, pentru a efectua un alt test ADN, care a adus o potrivire exactă cu cel al agresorului studentei din 2007, mai exact compatibilitatea fiind de 1 la 700 de miliarde.

Florida a fost primul stat american care a înfiinţat o unitate de genealogie, în 2018, de atunci alte centre fiind deschise în California şi Utah. 

Agentul special Mark Brutnell de la poliția din California i-a îndemnat pe oameni să permită ca datele privind ADN-ul să poate fi accesată de autorități. „Succesul nostru depinde de informațiile găsite în bazele de date genealogice publice în care participanții - și asta trebuie să opteze pentru ca forțele de ordine să poată verifica compatibilități”, a afirmat acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Un bărbat a fost arestat pentru un viol comis în urmă cu 14 ani în Florida. Și-a introdus singur ADN-ul într-o bază de date