Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un fost Yakuza luptă în armata ucraineană. Harusan a făcut parte din temuta mafie japoneză aproape 20 de ani: "Vreau să fiu aici până la victorie!"

Harusan nu este numele lui adevărat. A folosit această poreclă în Japonia, iar acum este strigat așa în Ucraina. Are 50 de ani, ultimul dintre ei petrecut în rândurile Forțelor Armate ucrainene. Timp de aproape 20 de ani, Harusan a fost membru al temutei mafii japonze yakuza, iar mai târziu a petrecut încă 10 ani după gratii. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.03.2023, 10:23

Ispășirea păcatelor nu este singurul motiv pentru care Harusan luptă în Ucraina. Într-un interviu pentru Radio Liberty, spune că este important să reducă numărul victimelor războiului și să-i ajute pe ucraineni să-și câștige și să-și protejeze independența. 

Despre trecutul în Yakuza și cum a părăsit organizația criminală fără să-și piardă degetul mic

Sunt din Japonia, din orașul Osaka. În prezent, am 49 de ani, dar în câteva zile voi împlini 50. La 16 ani, am devenit membru Yakuza. În organizație era și tatăl meu, acesta fiind unul dintre motivele pentru care am ajuns acolo. Am fost în Yakuza aproape 20 de ani, până la 35 de ani. Din perspectiva unui om obișnuit, Yakuza ca organizație poate fi, desigur, intimidantă. Dar din propria mea experiență, nu consider o consider atât de teribilă și crudă.

Nu m-am implicat profund în Yakuza, mai ales că nu eram în poziții de conducere. Eram doar un membru obișnuit al bandei și pentru mine o astfel de participare nu mi s-a părut ceva groaznic. Cât despre ceea ce am făcut în Yakuza, lucram ca unul dintre bodyguarzii șefului meu.

Pe acelaşi subiect

Pe vremuri, se obișnuia să se taie falanga degetului mic când intrai în Yakuza. Dar vremurile s-au schimbat, iar această tradiție a fost depășită. Când aveam 35 de ani, am avut un incident grav și am părăsit organizația pentru că nu voiam să fac probleme. Am petrecut 10 ani după gratii, cu oameni groaznici care au făcut rău oamenilor. A fost o lecție și o experiență pentru mine.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Ispășirea păcatelor" în Ucraina

Există într-adevăr multe conflicte militare în lume, dar cele mai multe dintre ele sunt dispute interne, civile. Dar ceea ce se întâmplă în Ucraina este un adevărat război, precum cel de-al Doilea Război Mondial. Un război cu agresorul, cu Rusia, care a invadat acest teritoriu.

Și Rusia a atacat nu numai Ucraina, ci și alte țări suferă de pe urma ei. Rusia creează un pericol nu numai pentru Ucraina și înțeleg asta. Și dacă Ucraina câștigă acest război poate avea un impact asupra viitorului Japoniei, așa că am decis să vin. Am venit în Ucraina în urmă cu aproape un an, pe 1 aprilie, la scurt timp după începerea războiului. Desigur, nu știam limba, dar, uitându-mă la ororile care se întâmplau aici și la victimele care erau deja în acel moment, am înțeles că nu ar trebui să-mi faci griji deloc în privința unui fleacprecum bariera lingvistică.

Da, ispășirea păcatelor este lucrul meu personal, este în inima mea, în interior, dar desigur că nu este singurul lucru pentru care am venit. Există un obiectiv mai important, să reduc numărul victimelor pentru Ucraina cât de mult pot, în special în rândul copiilor. În general, scopul meu este să ajut la obținerea victoriei și să protejez independența Ucrainei. Aceasta este misiunea principală.

De ce a decis să lupte împotriva Rusiei

Intenționez să fiu în Ucraina atâta timp cât îmi permite condiția fizică. Vreau să fiu aici până la victoria Ucrainei. Dar după aceea e greu de imaginat ce va urma. Războiul din Ucraina a unit mulți străini în Forțele Armate, iar motivul este că nu este doar o problemă a Ucrainei. Dacă Ucraina va pierde, va fi o problemă pentru toate țările, va fi o pierdere a păcii în întreaga lume, adică nu va fi pace dacă Ucraina va fi învinsă, va fi și mai mult război.

Atât Rusia, cât și China, vor începe să preia alte țări, vor începe să-și suprime mișcările de eliberare națională și vor fi și mai multe orori. De aceea, cred, oamenii vin la război pentru că înțeleg situația. 

Cum a intrat în rândurile Forțelor Armate și cum comunică, înțelegând doar japoneză

Nu am avut experiență militară în Japonia. În Ucraina, m-am antrenat mai întâi în brigada 1 separată și am avut miciuni în zona Jîtomir. Am petrecut acolo câteva săptămâni, în prima linie. Din noiembrie 2022, mă antrenez ca parte a "Legiunii Naționale Georgiane", pentru următoarea mea misiune pe front. Din moment ce nu știu decât japoneză, comunicăm mai ales prin gesturi. Dar când ceva este dificil, băieții arată textul pe ecranul telefonului, printr-un traducător. Bineînțeles, am învățat deja câteva cuvinte, pentru că sunt folosite des, deja le înțeleg puțin câte puțin, iar în timpul liber studiez limba georgiană. Nu pot spune că mă simt singur în Ucraina, sunt bine. Familia, mama, tatăl și sora mea mai mică rămân în Japonia. Dar nu îmi este dor de casă, sincer să fiu.

Yakuza are propriul cod de onoare și tradiții

Yakuza este o organizație infracțională japoneză, formată din mai multe grupări criminale care operează în întreaga țară și sunt implicate activități ilegale precum extorcare, jocuri de noroc, trafic de droguri, prostituție. Yakuza are o structură ierarhică foarte strictă, cu liderii de vârf numiți "oyabun", care controlează membrii inferiori ai organizației, numiți "kobun". Yakuza are propriile sale reguli și regulamente stricte, iar membrii săi sunt recunoscuți prin tatuajele lor distinctive, care acoperă adesea o mare parte a corpului. 

Sursa foto și video: radiosvoboda.org

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Un fost Yakuza luptă în armata ucraineană. Harusan a făcut parte din temuta mafie japoneză aproape 20 de ani: "Vreau să fiu aici până la victorie!"