Antena Meniu Search
x

Un german se plânge de ”năravurile” unor români care s-au mutat la el în cartier: "Au tranșat un porc afară, la 30 de grade"

Un bărbat din orașul Salzgitter (Saxonia Inferioară), Germania, este revoltat pe românii care trăiesc în același cartier cu el. Asta pentru că, după cum spune germanul, românii sunt vinovați pentru mizeria din comunitatea lor.

de Cristina Cruceru

la 16.01.2023, 16:01

Un german se plânge de ”năravurile” unor români care s-au mutat la el în cartier
Un german se plânge de ”năravurile” unor români care s-au mutat la el în cartier - News38

Bărbatul dă vina pe români, pentru că aceștia nu ar sorta gunoiul, pe care-l aruncă zilnic, iar compania de salubritate refuză să-l ridice. Astfel, orașul se umple de gunoaie. Germanul a vorbit pentru presa locală despre această situație, dezvăluind că poliția și autoritățile știu despre această problemă.

De câteva luni bune, bărbatul a observat cum se umple de gunoaie cartierul unde locuiește, din regiunea metropolitană Hanovra-Brunswick-Göttingen-Wolfsburg. Acesta a povestit că atunci când iese la plimbare cu câinele său, dă nas în nas cu gunoaiele de pe străzi, lucru care nu e tocmai plăcut. „Cartierul s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Au venit mulți români – și, din păcate, unii dintre ei s-au purtat destul de greșit, ca să zic așa”, a declarat el pentru News38.

Bărbatul dă vina pe români și spune că, cel mai probabil, aceștia nu se vor integra prea curând la el în cartier. „Ceea ce este de asemenea observabil: aproape nimeni nu separă deșeurile aici. Zeci de saci negri sau albaștri ies din pubele. Sau sunt îndesați într-un pătuț vechi, aruncat, care stă lângă tomberoane. Până și câinele meu a fost dezgustat”, a scris bărbatul, pe Facebook. Germanul susține că unii români trăiesc în „condiții dubioase”.

Câțiva români au tranșat un porc într-o grădină

Pe acelaşi subiect

Neamțul a mai povestit că "punctul culminant" a fost vara trecută, când niște români au tranșat un porc în grădina lor. „Apoi l-au tranșat pe o masă, după-amiaza, la 30 de grade Celsius, aici, în zona comună”. Poliția nu a putut să intervină, căci este vorba despre o comunitate de proprietari, iar ei pot face ce vor pe o proprietate privată.

Departamentul de poliție nu consideră zona descrisă ca fiind un punct focal. Nu există plângeri sau indicii cu privire la alte fapte, așa că nu pot nici să confirm, nici să exclud ceea ce se întâmplă acolo”, a declarat un purtător de cuvânt al autorităților, potrivit News38.

Ce spun autoritățile locale

Orașul Salzgitter se confruntă de ani buni cu problema gunoaielor. Autoritățile locale fac tot ce pot, însă gunoaiele aflate lângă pubele nu pot fi ridicate. Asta pentru că cei de la salubritate nu ridică gunoaie care nu au fost sortate.

Problema principală pare să fie că poluatorii – dacă se numără printre locuitori – nu se identifică cu cartierul sau consideră că un mediu de viață curat nu pare să fie atât de important. O îmbunătățire vizibilă a situației poate și trebuie să vină în primul rând de la cei care o provoacă. Administratorii de proprietăți sunt, de asemenea, vizați”, a transmis purtătoarea de cuvânt a administrației locale, conform sursei citate mai sus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Un german se plânge de ”năravurile” unor români care s-au mutat la el în cartier: "Au tranșat un porc afară, la 30 de grade"