Antena Meniu Search
x

Video Momentul incredibil în care Kremlinul a fost atacat cu drone, pe timpul nopții. Explozie în inima Moscovei

Atac cu drone în inima Moscovei. Kievul ar fi încercat să lovească noaptea trecută Kremlinul cu drone, dar atacul a fost respins cu succes, a transmis miercuri serviciul de presă al administrației ruse, citat de TASS. Pe imaginile publicate pe social media se poate observa o explozie produsă pe timpul nopții deasupra reședinței oficiale a lui Vladimir Putin de la Kremlin. Rușii susțin că Putin nu a fost rănit în urma atacului pentru că nu se afla acolo, dar continuă să lucreze în regim normal. "Rusia îşi rezervă dreptul de a riposta în momentul potrivit şi în locul potrivit", a mai avertizat Moscova. Ucraina spune că "nu are nimic de-a face" cu presupusul atac cu dronă de la Kremlin.

de Redactia Observator

la 03.05.2023, 18:21

Vezi și

Rusia acuză Ucraina că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin. Tentativa ar fi avut loc noaptea trecută.  Două drone care vizau Kremlinul ar fi fost reperate deasupra reşedinţei oficiale a preşedintelui rus şi doborâte de armata rusă. Presa rusă a difuzat imagini cu presupusul atac, în care vedem un obiect zburător deasupra Kremlinului şi apoi o explozie. Nu este clar dacă imaginile sunt reale, mai ales că ele au fost publicate la mai bine de 12 ore de la presupusul atac. Vladimir Putin nu se afla la Kremlin în acel moment.

Rusia spune că vede acest atac drept un act terorist şi un atentat împotriva preşedintelui şi va răspunde pe măsură. Ucraina neagă că ar fi încercat să atace Kremlinul. Şi secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că a văzut relatările despre presupusul atac cu drone asupra Kremlinului, însă "nu le poate confirma sub nicio formă".

"Rusia spune că Ucraina a încercat să îl asasineze pe Vladimir Putin în timpul nopții cu un atac cu drone asupra Kremlinului. Putin nu a fost rănit și lucrează în regim normal. Nu este clar când sau dacă s-a întâmplat, dar pe canale de Telegram se postează imagini cu ceea ce pare a fi foc antiaerian deasupra Kremlinului", a scris pe Twitter Max Seddon, jurnalist la Financial Times.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Serviciul de presă al preşedintelui rus acuză miercuri Ucraina de faptul că a încercat să atace Kremlinul cu drone, în noaptea de marţi spre miercuri, într-o tentativă eşuată de asasinare a preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă TASS, relatează AFP şi Reuters.

Presa de stat din Rusia a postat o fotografie cu ceea ce rușii susțin că e aparatul de zbor prăbușit. Acesta seamănă cu o dronă ucraineană de atac UJ-22, o dronă relativ mică și versatilă ce poate zbura pe vreme rea și are o autonomie până la 800 de kilometri.

Atac cu drone asupra Kremlinului. Rusia acuză Ucraina de terorism

Acest "act terorist" ucrainean nu a făcut nicio victimă, iar şeful statului rus nu a fost rănit, potrivit TASS.

În noaptea de marţi spre miercuri, "două drone care vizau Kremlinul" au fost "scoase din serviciu cu ajutorul sistemului radar", a transmis preşedinţia rusă. "Noi vedem aceste acţiuni ca pe o tentativă a unui act terorist şi un atentat împotriva preşedintelui", Vladimir Putin, denunţă Kremlinul, care precizează că acesta din urmă nu a fost rănit.

Potrivit Reuters, care citează agenţia rusă de presă RIA Novosti, preşedintele rus Vladimir Putin nu se afla la Kremlin la momentul atacului.

Parada militară de la 9 Mai, ziua marcării victoriei sovietice în Al Doilea Război Mondial, urmează să fie menţinută, în pofida acestui atac vizând Kremlinul.

Serviciile secrete ucrainene ar fi încercat în aprilie să-l asasineze pe Putin cu o dronă kamikaze UJ-22

Serviciile secrete ucrainene au încercat, pe 21 aprilie, să-l asasineze pe președintele rus Vladimir Putin cu o dronă kamikaze, potrivit publicaţiei germane Bild.

Aceasta este cea mai modernă dronă ucraineană, cu rază medie de acțiune, care poate zbura până la 800 de kilometri. Obiectivul era să lovească un parc industrial nou, construit lângă Moscova, la 500 de kilometri de Ucraina, unde Putin ar fi urmat să ajungă.

Activistul ucrainean Yuri Romanenko, care ar avea legături strânse cu serviciile de informații din Kiev, şi-ar fi revendicat responsabilitatea. "Săptămâna trecută, ofițerii noștri de informații au primit indicaţii despre vizita lui Putin la parcul industrial Rudnevo. Astfel, am lasat drona, care a zburat fără a fi detectată de toate sistemele de apărare antiaeriană ale Federației Ruse și s-a prăbușit nu departe de parcul industrial", a spus acesta pe Twitter, la momentul respectiv.

Dronele, interzise deasupra Moscovei după atacul de la Kremlin

Primăria Moscovei a anunţat imediat interdicţia zborurilor dronelor deasupra capitalei ruse fără autorizaţia guvernului, transmite Agerpres.

Într-un comunicat, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a precizat că zborurile de drone vor fi interzise cu excepţia obţinerii unei autorizaţii speciale din partea "autorităţilor guvernamentale".

Potrivit lui Sobianin, această interdicţie vizează interzicerea zborurilor dronelor neautorizate care pot "împiedica munca forţelor de ordine".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Momentul incredibil în care Kremlinul a fost atacat cu drone, pe timpul nopții. Explozie în inima Moscovei