Antena Meniu Search
x

Foto Un pensionar îndurerat a oferit o recompensă de 5.000 de lire, după ce i-a fost furat câinele care îl ajuta să scape de depresie

Câinele unui pensionar din Marea Britanie a fost furat, în timp ce bărbatul îşi scosese la plimbare patrupedul. Omul care suferă de depresie şi de anexietate doreşte să ofere acum o recompensă de 5.000 de lire sterline. El susţine că viaţa nu mai are vreun sens de când animalul a dispărut.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 15.01.2021, 09:16

Omul oferă o recompensă de 5.000 de lire sterline
Ted, câinele unui pensionar din Marea Britanie, a fost furat, în timp ce bărbatul îşi scosese la plimbare patrupedul - Lucinda Jasper
  • Un pensionar oferă o recompensă de 5.000 de lire, oricui îi găseşte câinele furat
  • Patrupedul a fost luat chiar de sub nasul stăpânului de către doi hoţi

Un pensionar a cărui familie i-a cumpărat un câine pentru a-l ajuta să treacă peste depresie şi anxietate a oferit la schimb o recompensă de 5.000 de lire sterline, după ce animalul său a fost furat, într-un parc din Londra, Anglia.

Mike Jasper își plimba câinele, Ted, când a fost atacat brutal de doi bărbați. Unul dintre aceștia s-a apropiat de domnul Jasper în timp ce plimba patrupedul și a început să pună întrebări despre Ted, inclusiv despre rasă.

Când pensionarul, în vârstă de 66 de ani, care a lucrat anterior ca ofițer de poliție, a spus că tocmai pleca, bărbatul ar fi răspuns: ''Ce, crezi că îți voi fura câinele?''. Tocmai când s-a aplecat să-l ridice pe Ted, un al doilea bărbat a venit în spatele lui, l-a lovit cu pumnii și l-a împins la pământ. 

Cei doi hoţi au luat câinele şi au fugit râzând, potrivit dailymail.co.uk.

Câinele îl ajuta pe om să îşi trateze problemele de natură psihică

Căţelul s-a alăturat familiei în urmă cu trei ani. El a fost o sursă de linişte și sprijin pentru domnul Jasper, care suferă de depresie și anxietate.

Sperând să-l recupereze pe Ted, familia a postat o recompensă de 5.000 de lire sterline pe rețelele sociale și a pus afișe în zona Wimbledon.

''El este totul pentru mine și familia mea, iar casa este atât de goală și de singură fără el. Chiar m-am luptat cu sănătatea mea mintală în ultimii ani și Ted a fost o parte importantă a recuperării mele. Fără el nu știu cum să merg mai departe. Simt că trăiesc într-un coșmar fără niciun scop'', a spus omul. 

Era pentru prima dată când domnul Jasper se plimba prin zona respectivă în ultimele șase săptămâni. Ultima dată, el a crezut că a văzut pe cineva făcându-i fotografii lui Ted. Mai mult, se pare că o cunoştinţă a bărbatului, care plimbă de asemena câinii în respectiva zonă, ar fi văzut doi oameni care se purtau suspect. 

Fiica domnului Jasper, Lucinda, în vârstă de 28 de ani, care a ajuns la fața locului la scurt timp după aceea, a spus: ''Tatăl meu se luptă cu sănătatea sa psihică în ultimii patru ani. Așadar, după un an de luptă cu depresia și anxietatea, mama a decis să îl cumpere pe Ted''. 

Furtul de câini din Marea Britanie a crescut cu 250% de la începutul anului trecut. Totul este pusă pe seama creșterii cererii de însoțitori canini, în timpul pandemiei de COVID-19. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Un pensionar îndurerat a oferit o recompensă de 5.000 de lire, după ce i-a fost furat câinele care îl ajuta să scape de depresie