Video

Descoperirea făcută de medici în cazul unei copile, la radiografie. Iniţial, medicii au crezut că fetiţa britanică are amigdalită

De Veronica Micu.
Publicat: 14.01.2021, 10:20.
Actualizat: 14.01.2021, 13:37

Descoperire teribilă făcută de medici, în cazul unei fetiţe în vârstă de 11 luni din Marea Britanie, care respingea mâncarea solidă. Iniţial, doctorii au crezut că micuţa are amigdalită sau o infecţie virală, însă radiografia a dezvăluit altceva.

O fetiţă de nici un an a stat 4 luni cu o baterie în gât. Medicii britanici au crezut că Sofia are amigdalită sau o infecţie virală

Facebook / Calham Hill

În ianuarie 2020, tatăl micuţei Sofia a observat pentru prima dată că ceva nu este în regulă cu fiica lui. Au urmat nenumărate apeluri la ambulanţă şi vizite la medicul de familie, dar şi la spitalul local, în Swindon.

Calham Hill era convins că bebeluşul are probleme, pentru că respingea mâncarea solidă, potrivit BBC News.

După o altă vizită la spital, în luna mai, medicii au decis să îi facă micuţei o radiografie. Aşa au descoperit că o baterie rotundă şi ruginită era blocată în esofagul copilei.

"Am fost şocat când am văzut bateria şi, în acelaşi timp, m-am învinovăţit. Acum, însă, realizez că nu aveam cum să ne dăm seama", a declarat Calham Hill.

Medicii i-au introdus fetiţei un tub în gât, pentru a fi hrănită, dar şi pentru a preveni sufocarea.

La fiecare două săptămâni, a fost supusă unei anestezii generale pentru a i se lărgi esofagul.

Fetiţa a fost supusă unei operaţii de două ore, în urma căreia medicii i-au îndepărtat bateria, iar acum urmează o dietă lichidă.

"Sofia a rămas cu o gaură în esofag, care trebuie să se închidă, dar starea ei se îmbunătăţeşte pe zi ce trece. Şim că şansele de supravieţuire în primele săptămâni după această intervenţie sunt foarte mici, aşa că, ne îndreptăm în direcţia bună", a mai spus tatăl Sofiei.

Medicii au crezut că fetița are amigdalită sau o infecţie virală

Inițial, medicii au crezut că fetița de 11 luni are amigdalită sau o infecţie virală.

Janet McNally, chirurg pediatru consultant la Spitalul Regal pentru Copii din Bristol, care o tratează Sofia-Grace, a declarat că supravieţuirea ei se poate datora faptului că bateria era veche şi îşi pierduse încărcătura.

Clinicienii şi guvernul avertizează cu privire la pericolele reprezentate de bateriile mici şi rotunde de mult timp, însă, nu toţi părinţii sunt conştienţi de pericolul pe care îl reprezintă aceste obiecte.

Citeşte şi: Mamă devastată după ce fetiţa ei de un an şi jumătate a înghiţit o baterie şi a murit, în SUA: "Este o durere pe care nu o voi putea exprima niciodată"

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.