Antena Meniu Search
x

Un poliţist, costumat în urs de pluş, a arestat o traficantă de droguri, de Ziua Îndrăgostiţilor, în Peru. A ademenit-o afară cu baloane şi mesaje romantice

O brigadă a poliţiei peruviene, având în componenţă un agent costumat în urs de pluş, a simulat o vizită romantică marţi, de Ziua Îndrăgostiţilor, pentru a aresta două femei care făceau parte dintr-o bandă de traficanţi de droguri din Lima, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 15.02.2024, 14:10

Vezi și

Agenţi sub acoperire descoperiseră că cele două femei vindeau pastă de cocaină şi de marijuana într-o casă din cartierul San Martin de Porres, aflat în nordul capitalei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un poliţist s-a alăturat descinderii "deghizat în urs de pluş pentru această ocazie", a explicat pentru AFP colonelul Walter Palomino, şeful brigăzii din cadrul poliţiei naţionale.

Agentul, costumat într-un urs de culoare portocalie, purtând un balon roşu şi o pancartă pe care scria "eşti motivul meu de a zâmbi", a îngenuncheat în faţa casei traficanţilor de droguri.

Pe acelaşi subiect

El a aşteptat apoi ca una dintre cele două femei să iasă din casă, după care aceasta a fost arestată cu sprijinul celorlalţi agenţi. Aceştia au intrat ulterior în locuinţă şi au arestat-o şi pe cealaltă femeie. "A fost o operaţiune surpriză pentru ele pentru a marca Ziua Îndrăgostiţilor", a declarat pentru AFP agentul deghizat.

De ceva timp, poliţia prinde în capcană infractorii recurgând la deghizări şi la operaţiuni lansate la anumite date.

Cele două traficante erau mamă şi fiică

Cele două femei - o mamă şi fiica acesteia - făceau parte din banda "Las tramposas de la droga", potrivit poliţiei. Sute de pachete conţinând droguri au fost confiscate de la domiciliul acestora.

În 2023, autorităţile peruviene au confiscat 21,5 tone de cocaină şi au dezmembrat 119 reţele infracţionale asociate traficului de droguri, potrivit Ministerului de Interne.

Peru este unul dintre cei mai mari producători de cocaină din lume, cu circa 400 de tone produse pe an, potrivit cifrelor oficiale. Împreună cu Bolivia, ţara este, de asemenea, unul dintre cei mai mari producători de frunze de coca - materia primă pentru cocaină - după Columbia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Un poliţist, costumat în urs de pluş, a arestat o traficantă de droguri, de Ziua Îndrăgostiţilor, în Peru. A ademenit-o afară cu baloane şi mesaje romantice