Antena Meniu Search
x

Video Un român a ajuns în puşcărie pentru "vina" că poartă acelaşi nume cu un infractor periculos şi e născut în aceeaşi zi ca el

Ghinion teribil pentru un marinar român, înainte de Crăciun. Bărbatul a fost arestat în Dubai, după ce a fost confundat cu un infractor dat în urmărire internaţională. Navigatorul se află acum în spatele gratiilor, iar soția sa cere ajutor Ministerului Român de Externe. Nu e prima dată când, din cauza unor coincidenţe de nume, oameni nevinovaţi ajung pe mâinile anchetatorilor. 

de Redactia Observator

la 22.12.2023, 20:42

Vezi și

Cristian Pascu, un marinar din Tulcea, trece prin clipe teribile. A fost încătuşat şi trimis în spatele gratiilor, imediat ce a ajuns în Dubai, unde făcea escală în drumul său spre China. Ghinionul lui este că împarte acelaşi nume cu un infractor urmărit în toată lumea.

Marina Pascu, soţia marinarului: Avea drum spre China, trebuia să ia un vapor din China să îl aducă în Europa, a facut escală la Dubai. Acolo a fost oprit timp de 8 ore la imigrări, după care arestat ți trimis în Abu Dhabi. Confuzia a pornit de la faptul că mai există o persoană cu același nume prenume, zi de naștere, lună și an.

Coşmarul a început în urmă cu doi ani

Coşmarul a început în urmă cu doi ani. De atunci, bărbatul a fost oprit si controlat la sânge în vămile din Europa. De fiecare dată, însă, lucrurile s-au lămurit. Acum, este prima oară când navigatorul a călătorit în afara Uniunii Europene.

Pe acelaşi subiect

Marina Pascu, soţia marinarului: Soțul meu nu a avut niciodată probleme cu legea, cu poliția, cu interpolul, avem o familie frumoasă, nici vorbă de așa ceva.

Adrian Mihălcioiu, președinte Sindicatul Liber al Navigatorilor: Eu am vorbit și cu ambasada, am vorbit și cu avocații firmei, lumea așteaptă să vadă ce fac autoritățile. După părerea mea, cred că e și un furt de identitate, se potrivesc câteva date, nu toate dar câteva din date se potrivesc, atrag atenția tuturor navigatorilor să fie foarte atenți cu documentele de identitate.

Soția marinarului din Tulcea cere, disperată, ajutorul autorităţilor

Marina Pascu, soţia marinarului: L-au întors azi noapte în aeroportul din Dubai, iarăși m-a anunțat că îl trimit într-o secție de poliție din Dubai și de acolo va fi din nou transferat în Abu Dhabi. Un minut dacă vorbesc cu el devine speriat, nervos, nelămurit, nu i se spune nimic.

Luna trecută, Politia Română a arestat din greseală un tânăr din Dolj pe care l-a confundat cu principalul suspect în cazul uciderii unui om de afaceri din Sibiu. În cele din urmă, bărbatul nevinovat a fost eliberat, iar adevăratul criminal a fost prins în Scoția. Va fi adus în țară până la finalul anului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Un român a ajuns în puşcărie pentru "vina" că poartă acelaşi nume cu un infractor periculos şi e născut în aceeaşi zi ca el