Antena Meniu Search
x

Tinere împuşcate, strangulate sau înjunghiate până la moarte. Soţia "Căpcăunului din Ardeni", criminalul în serie care a terorizat Franţa, condamnată pe viaţă

Soţia unui criminal în serie din Franţa a fost condamnată la închisoare pe viaţă pentru complicitate la două crime şi o răpire, transmite BBC. Soţul ei a murit înainte de a putea fi judecat pentru aceste crime.

de Redactia Observator

la 20.12.2023, 08:50

Monique Olivier, în vârstă de 75 de ani, a fost judecată în Franţa pentru participarea sa la violarea şi uciderea lui Joanna Parrish, în vârstă de 20 de ani, din Gloucestershire, în 1990, şi a lui Marie-Angèle Domèce, în vârstă de 18 ani, în 1988. De asemenea, ea a fost acuzată că l-a ajutat să o răpească pe Estelle Mouzin, în vârstă de nouă ani, al cărei corp nu a fost găsit niciodată, în 2003.

Michel Fourniret a murit înainte de a putea fi judecat pentru aceste crime. Olivier ispăşeşte deja închisoare pe viaţă pentru rolul ei în crimele din trecut ale fostului ei soţ, care a murit în 2021. Ea a primit acum o a doua condamnare pe viaţă, cu un minim de 20 de ani.

Tatăl Joannei Parrish, Roger Parrish, a ţinut un moment de reculegere pentru toate victimele lui Fourniret. "Am aşteptat mult timp", a spus el. În ceea ce priveşte rolul lui Olivier în crime, el a adăugat: "Numai prezenţa ei ar fi câştigat încrederea tuturor victimelor, care nu ar fi crezut niciodată că o femeie ar fi putut lua parte la un act atât de îngrozitor şi depravat." Avocatul familiei Parrish, Didier Seban, a declarat: "Aceasta este în primul rând o victorie, o victorie pentru familii."

Rolul lui Olivier în crime a fost acela de a linişti victimele

Procesul de trei săptămâni a vizat rolul lui Olivier în răpirea, violul şi uciderea domnişoarelor Parrish şi Domèce, precum şi răpirea domnişoarei Mouzin. Instanţei i s-a spus că rolul lui Olivier în crime a fost acela de a linişti victimele pentru ca acestea să intre în duba lui Fourniret.

Olivier a recunoscut că a fost prezentă în Auxerre când Parrish a fost răpită, întemniţată, violată şi ucisă. Ea a declarat că violul şi crima ar fi putut avea loc în casa din St Cyr les Colons, şi nu în dubă.

Supranumit "Căpcăunul din Ardeni", Fourniret a fost închis pe viaţă în 2008, după ce a fost condamnat pentru uciderea a şapte fete şi tinere femei. În 2018, el a primit o a doua condamnare pe viaţă pentru o a opta crimă. În total, el a mărturisit 11 crime înainte de a muri - inclusiv cea a domnişoarei Parrish.

Împuşcate, strangulate sau înjunghiate până la moarte

Victimele lui Fourniret - cele mai multe dintre ele fiind violate - aveau vârste cuprinse între nouă şi 30 de ani. Acestea au fost împuşcate, strangulate sau înjunghiate până la moarte.

Cu puţin timp înainte ca juriul de la Paris să se retragă pentru a analiza rolul ei în aceste crime, Olivier şi-a exprimat regretul şi a cerut iertare familiilor victimelor sale. Ea a declarat în faţa instanţei: "Regret tot ceea ce am făcut şi cer iertare familiilor victimelor, ştiind în acelaşi timp că este de neiertat."

În timpul pronunţării sentinţei de marţi, instanţei i s-a spus că Estelle Mouzin urma să se întoarcă de la şcoală la ora 18.00, dar că nu a mai ajuns. Corpul ei nu a fost găsit niciodată. Olivier a fost interogată timp de sute de ore în 2019 şi a admis că Fourniret a plecat în Franţa, căutând o tânără pe care să o violeze. Instanţa a auzit că ea ştia că el "a plecat la vânătoare".

"Monique Olivier nu a avut nicio empatie"

În timpul pronunţării sentinţei, preşedintele tribunalului, Didier Safar, a declarat: "Este vorba despre gravitatea extremă a faptelor care au contribuit la moartea a două tinere femei şi a unei fetiţe de nouă ani, în condiţii inumane”. "Monique Olivier nu a avut nicio empatie faţă de victimele sale, pe care le-a dezumanizat", a adăugat Safar. Cele mai multe dintre victimele lui Fourniret au fost ucise în regiunea Ardennes din nordul Franţei şi în Belgia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Tinere împuşcate, strangulate sau înjunghiate până la moarte. Soţia "Căpcăunului din Ardeni", criminalul în serie care a terorizat Franţa, condamnată pe viaţă