Antena Meniu Search
x

"Unele zone din Germania nu mai sunt locuibile". Avertisment sumbru după inundațiile devastatoare

Directorul agenţiei guvernamentale pentru managementul dezastrelor din Germania a avertizat că unele zone ale ţării nu mai sunt locuibile din cauza înmulţirii evenimentelor meteorologice extreme, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 13.07.2022, 13:26

Inundații în Germania, iulie 2021
Inundații în Germania, iulie 2021 - Profimedia Images

''În calitate de ofiţer în cadrul protecţiei civile sunt de părere că anumite zone nu ar trebui să fie repopulate din cauza schimbărilor climatice şi a ameninţării acute pe care o reprezintă dezastrele meteo severe şi inundaţiile'', a declarat miercuri Ralph Tiesler, preşedintele Biroului federal pentru protecţie civilă şi asistenţă în caz de dezastre (BKK) pentru grupul de presă Funke.

Comentariile lui Tiesler vin într-un moment când Germania se apropie de comemorarea unui an de la inundaţiile devastatoare care au provocat moartea a 184 de persoane în landurile Renania-Palatinat şi Renania de Nord-Westfalia.

''Nu există un loc sau o zonă din Germania unde nu trebuie să ne uităm cu atenţie'', a subliniat Tiesler. ''Un lucru este sigur şi anume că trăim în vremuri din ce în ce mai nesigure. Crizele devin din ce în ce mai frecvente'', a subliniat el.

Tiesler a făcut un apel la sensibilizarea opiniei publice cu privire la potenţiale crize. ''Modul de criză trebuie să fie de acum înainte parte din conştientizarea generală, trebuie să înţelegem că de acum criza face parte din viaţa de zi cu zi'', a precizat Tiesler.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Unele zone din Germania nu mai sunt locuibile". Avertisment sumbru după inundațiile devastatoare