Antena Meniu Search
x

Unui tânăr din SUA i s-a refuzat transplantul de inimă pentru că nu este vaccinat anti-COVID. Reacția spitalului

Un spital din SUA a respins un pacient pentru un transplant de inimă din cauză că nu este vaccinat împotriva COVID-19. Bărbatul de 31 de ani a fost scos de pe listă pentru că, spune tatăl său, ”nu crede în vaccinul anti-Covid”.

de Redactia Observator

la 26.01.2022, 15:38

Medici în timpul unui transplant de inimă
Unui american i s-ar fi refuzat transplantul de inimă pentru că nu este vaccinat anti-Covid. Reacția spitalului - Profimedia Images

DJ Ferguson are mare nevoie de o nouă inimă, dar Spitalul Brigham and Women's Hospital din Boston l-a scos de pe lista lor de transplant. Într-o declarație acordată BBC, spitalul a transmis că, ”având în vedere lipsa de organe disponibile, făcem tot ce putem pentru a ne asigura că un pacient care primește un organ transplantat are cele mai mari șanse de supraviețuire”.

Tatăl pacientului spune că acesta nu este vaccinat împotriva Covid-19 pentru că ”nu crede în vaccin”.

Răspunsul spitalului în cazul pacientului nevaccinat scos de pe lista pentru transplant

Un purtător de cuvânt al spitalului a spus că politica unității spitalicești de a cere vaccin anti-Covid și un anumit stil de viață candidaților pentru transplant este pentru a crea ”atât cea mai bună șansă pentru o operație reușită, cât și pentru a optimiza supraviețuirea pacientului după transplant, având în vedere că sistemul imunitar este suprimat drastic”.

Pe acelaşi subiect

Comunicatul transmis de spital poate sugera că în spatele neeligibilității unui pacient pentru transplant se numără mai mulți factori, pe lângă faptul că este nevaccinat, dar spitalul a refuzat să intre în detalii, motivând confidențialitatea pacientului.

Spitalul a mai adăugat că cei mai mulți dintre cei 100.000 de oameni de pe lista de așteptare pentru un transplant de organe nu vor primi un organ în următorii cinci ani, din cauza insuficienței organelor disponibile.

Riscul apariției miocarditei după vaccinul anti-COVID-19

Pacientul DJ Ferguson, care se află internat în spital din noiembrie 2021, suferă de o afecțiune cardiancă ereditară care face ca plămânii să i se umple cu sânge și fluide, potrivit unui anunț postat pe GoFundMe.

Organizatorul strângerii de fonduri susține că tânărul pacient se teme să se vaccineze împotriva Covid-19 pentru a nu risca o posibilă inflamație cardiacă, un efect secundar al vaccinului împotriva Covid despre care Centrul american pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) spune că apare rar și este temporar.

Specialiștii încurajează vaccinarea anti-Covid a pacienților care au suferit un transplant

În ciuda temerilor sale, CDC îi încurajează pe pacienții care au suferit un transplant și pe cei din anturajul lor să se vaccineze inclusiv cu doza booster.

Dr. Arthur Caplan, șeful departamentului de etică medicală de la Facultatea de Medicină a Universității din New York, a declarat pentru CBS News că după un transplant de organ sistemul imunitar al pacientului este foarte slăbit și chiar și o simplă răceală ar putea fi fatală.

„Sunt puține organe, nu o să le alocăm cuiva care are șanse slabe de a trăi, când alți pacienți vaccinați au mai multe șanse de a supraviețui după operație”, a spus dr. Caplan.

Deocamdată, bărbatul de 31 de ani, tatăl a doi copii și cu o soție însărcinată, rămâne în spital, spun rudele sale. Familia sa dă de înțeles că este prea slăbit pentru a fi transferat la alt spital și că intră „în criză de timp”.

În SUA, peste 63% din populație este vaccinată cu ambele doze de vaccin anti-Covid și aproximativ 40% dintre americani au făcut și doza booster.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Unui tânăr din SUA i s-a refuzat transplantul de inimă pentru că nu este vaccinat anti-COVID. Reacția spitalului