Antena Meniu Search
x

Bărbatul care a primit în premieră transplantul cu inimă de porc modificată genetic a înjunghiat în tinerețe un bărbat de 7 ori, lăsându-l paralizat

Chirurgii americani au realizat, la începutul acestei săptămâni, primul transplant de succes al unei inimi de porc modificată genetic într-un corp uman. Beneficiar a fost David Bennett, un american în vârstă de 57 de ani. Jurnaliștii de la Washington Post au aflat că, în tinerețe, acesta a înjunghiat un alt bărbat, faptă pentru care a fost închis, și pun la îndoială etica deciziei de a-l opera.

Bărbatul care a primit în premieră transplantul cu inimă de porc modificată genetic a înjunghiat în tinerețe un bărbat de 7 ori, lăsându-l paralizat
- Profimedia

Un transplant care implică o inimă de porc modificată genetic ridică întrebări etice. Nu din cauza provenienţei organului, ci pentru că pacientul care a fost operat anterior înjunghiase un bărbat în mod repetat și îl lăsase paralizat.

David Bennett, în vârstă de 57 de ani, a fost pe prima pagină a publicațiilor din întreaga lume la începutul acestei săptămâni, când a fost anunțat că se recuperează în siguranță după primul transplant de inimă de porc modificată din lume.

Medicii de la Universitatea din Maryland, cei care au efectuat transplantul, au anunțat procedura ca fiind un pas important în a ajuta cei peste 110.000 de oameni care se înscriu în fiecare an pe listele de transplant de organe să primească ajutor mai devreme, subliniind că mulți mor înainte de a putea fi operați.

"A fost o intervenție chirurgicală revoluționară și ne aduce cu un pas mai aproape de rezolvarea crizei deficitului de organe. Pur și simplu nu există suficiente inimi umane de donatori disponibile pentru a face față listei lungi de potențiali beneficiari", a declarat dr. Bartley Griffith, medicul care a efectuat operația.

Pe acelaşi subiect

Bennet a înjunghiat de șapte ori un alt bărbat

Vestea nu a fost primită la fel și de Leslie Shumaker Downer, al cărei frate a fost înjunghiat de către Bennet și a rămas paralizat în urma atacului ce a avut loc într-un bar din Maryland în 1988. Ea a declarat pentru The Washington Post că recunoaște importanța transplantului, dar că nu îl consideră erou pe Bennett.

"Ed a suferit", a spus doamna Downey pentru Washington Post. "Acum David Bennett are o a doua șansă cu o inimă nouă. Mi-aș fi dorit ca aceasta să fi ajuns la un beneficiar merituos", a mai declarat ea.

La 30 aprilie 1988, David Bennett l-a înjunghiat pe Edward Shumaker de șapte ori într-un bar din Hagerstown, Maryland, după ce l-a văzut pe acesta flirtând cu soția sa. El a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare și a fost condamnat într-un proces civil să plătească familiei Shumaker 3,4 milioane de dolari, bani pe care nu i-a plătit niciodată.

Edward Shumaker a rămas paralizat, în scaun cu rotile în următoarele două decenii, înainte de a suferi un accident vascular cerebral în 2005 și a murit doi ani mai târziu.

Universitatea din Maryland a declarat, într-un comunicat, că oferă "îngrijire care salvează viața fiecărui pacient care intră pe ușa lor, în funcție de nevoile medicale ale acestuia, nu de antecedentele sau circumstanțele vieții".

"Acest pacient a venit la noi pentru că avea nevoie de ajutor și a fost luată o decizie cu privire la eligibilitatea lui pentru transplant bazată exclusiv pe fișele sale medicale", se mai arată în comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Bărbatul care a primit în premieră transplantul cu inimă de porc modificată genetic a înjunghiat în tinerețe un bărbat de 7 ori, lăsându-l paralizat