Antena Meniu Search
x

Galerie foto Uraganul Ida: 44 de morţi, case distruse şi sute de maşini avariate. Inundaţiile devastatoare au măturat tot în calea lor

Inundaţiile devastatoare produse de uraganul Ida au luat viaţa a cel puţin 44 de oameni din patru state situate în nord-estul Statelor Unite. Pagubele produse de uragan sunt cu mult mai mari, fiind vorba de case distruse, copaci rupţi, maşini avariate şi inundaţii în subteran, în special la liniile de metrou din New York. De asemenea, zborurile companiilor aeriene au fost afectate.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 03.09.2021, 08:12

Cele mai afectate zone au fost New York, New Jersey, Pennsylvania şi Connecticut. Locuitorii sunt îngroziţi de forţa naturii şi se confruntă acum cu zone mlăştinoase apărute în regiune, pene de curent sau acoperişuri smulse, transmite Reuters. Ca o situaţie de urgenţă, aceştia apelează la ajutor din partea prietenilor sau a celorlalţi membrii din familie care nu au fost afectaţi de uragan. Drumurile au fost transformate în câteva minute în torenţi asemănători unui râu, din cauza cantităţii mari de apă. Zeci de vehicule au fost găsite abandonate pe stradă, în Somerset, New Jersey, unde autorităţile au anunţat că patru oameni au murit în timp ce şofau.

Pagube uriaşe şi zeci de morţi

Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa în New York, alte trei în regiunea suburbană Westchester, în timp ce în New Jersey, cel puţin 23 de persoane au pierit în timpul furtunii, potrivit guvernatorului Phil Murphy. Trei persoane din New York au murit înecate într-un subsol din cartierul Queens, în timp ce patru locuitori ai oraşului Elizabeth, din New Jersey şi-au pierdut viaţa după ce complexul de locuinţe s-a inundat, apa ajungând să atingă o înălţime de 2,4 metri. Un alt tânăr de 19 ani ar fi murit în timp ce încerca să îşi salveze mama dintr-un apartament inundat, în Rockville. Pagubele s-au produs la doar câteva zile după ce Ida, unul dintre cele mai puternice uragane care a lovit Coasta Golfului din SUA a ajuns duminică în Louisiana, producân distrugeri în masă.

În Conshohocken, Pennsilvania, apele râului Schuylkill au inundat mai multe hoteluri şi depozite aflate în apropierea malurilor. Echipele de urgenţă aşteptau retragerea apelor pentru a putea începe evacuarea sutelor de persoane care locuiesc în apartamentele din apropiere. Numărul dezastrelor, cum ar fi inundațiile și valurile de căldură, provocate de schimbările climatice, a crescut de cinci ori în ultimii 50 de ani, potrivit unui raport publicat la începutul acestei săptămâni de Organizația Meteorologică Mondială, o agenție ONU. Președintele american Joe Biden a declarat joi că guvernul federal este pregătit să ofere „toată asistența necesară”. Guvernatorii din New York și New Jersey au cerut locuitorilor să rămână acasă, în timp ce echipajele lucrau pentru a curăța drumurile și a restabili serviciile de metrou și liniile feroviare, care deserveau milioane de rezidenți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Uraganul Ida: 44 de morţi, case distruse şi sute de maşini avariate. Inundaţiile devastatoare au măturat tot în calea lor