Antena Meniu Search
x

Video Zeci de morţi şi dispăruţi, după ce o furtună puternică a lovit statul american Tennessee

Vremea rea a lovit puternic Statele Unite ale Americii. Sunt cel puţin 22 de morţi şi 40 de dispăruţi în Tennessee, după o furtună istorică pentru acest stat. Iar Coasta de Est a fost măturată de furtuna tropicală Henri. Câteva mii de oameni s-au văzut nevoiţi să lase tot în urmă ca să scape cu viaţă. 

de Redactia Observator

la 23.08.2021, 22:03

Vezi și
  • 13 uragane sunt aşteptate să lovească Statele Unite ale Americii în următoarele luni.

În Tennessee, o furtună de-o noapte a ras de pe faţa pământului sute de case. Sunt cartiere întregi din care nu a mai rămas nimic în picioare. Poduri şi drumuri au fost spulberate şi sute de copaci au fost puşi la pământ: "Uitaţi ce poate face puterea apei. Este incredibil! Priviţi la aceste maşini".  

Zeci de oameni au fost luaţi de viitură cu maşini şi cu case cu tot. Printre victime, doi copii care au fost smulşi de forţa apei din braţele tatălui lor. 

Supravieţuitorii urgiei fac inventarul pagubelor: "Am avut apă de doi metri în restaurant, tot echipamentul, totul a fost distrus, răsturnat, luat de apă".  

13 uragane sunt aşteptate să lovească Statele Unite ale Americii în următoarele luni

Pe Coasta de Est, dezastrul poartă numele Henri. Vijelia a venit însoţită de valuri uriaşe, ploi torenţiale şi rafale de vânt care au depăşit 110 kilometri pe oră. Mai multe comunităţi sunt sub ape, iar mii de familii au fost evacuate. 

Din New Jersey până-n Massachusetts, apa a transformat în râuri principalele bulevarde şi a inundat subsolurile clădirilor. La fel în New York, unde s-au format cascade pe scările care coborau la metrou. Sute de zboruri au fost anulate. 

Joe Biden, preşedintele SUA: În acest moment nu ştim impactul total al furtunii, dar ne pregătim să prevenim distrugerile pe cât posibil şi urgentăm ajutorul pentru comunităţi, astfel încât să se poată recupera cât mai curând posibil. 

Furtuna a pus la pământ stâlpii de electricitate, astfel că peste 100.000 de gospodării au rămas în întuneric. În Massachusetts, parcurile şi plajele au fost închise temporar. În Rhode Island, însă, mai mulţi localnici au ignorat recomandările autorităţilor. 

Sezonul uraganelor este abia la început în Atlantic. În următoarele trei luni, alte 13 uragane sunt aşteptate să afecteze Statele Unite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Zeci de morţi şi dispăruţi, după ce o furtună puternică a lovit statul american Tennessee