Antena Meniu Search
x

Video ''Nu se vedea cerul cu pământul.'' Urgia care a lovit mai multe oraşe din ţară a smuls acoperişuri şi a dat traficul peste cap

Furtunile puternice au făcut prăpăd miercuri seară în mai multe oraşe din ţară. Vântul a smuls acoperişurile mai multor blocuri din Rovinari cu puterea unui uragan şi a purtat pe sus tablele îndoite. Şi circulaţia pe Valea Oltului a fost blocată după ce un copac s-a prăbuşit pe şosea.

de Redactia Observator

la 19.08.2021, 20:26

Vezi și

Urgia s-a dezlănţuit din senin şi a făcut ravagii în Rovinari. După nici zece minute, blocuri şi magazine au rămas fără acoperişuri şi izolaţii. La marginea oraşului, rafalele de 100 de kilometri pe oră nu au mai avut nicio oprelişte şi au luat pe sus tot ce au întâlnit în cale. 

''Tornadă ce n-a fost niciodată. Uite, la 300 de metri, până peste drum acolo, cam aşa a fost în Rovinari!'' 

Imediat ce a trecut furtuna, oamenii au ieşit cu lopeţi şi tomberoane să strângă bucăţile de lemn, metal şi sticlă spartă. Unii au văzut abia atunci că vijelia a aruncat copacii direct peste maşinile lor. 

''A fost vânt puternic, ploaie masivă timp de 10 minute, nu se vedea cerul cu pământul.''

Pe acelaşi subiect

Gabi Crăc, administrator public orașul Rovinari: În urmă acestei furtuni, depozitul unui om de afaceri din zona a zburat. S-a împrăștiat absolut tot ce avea în depozitul respectiv. 

A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a elibera Valea Oltului după ce un copac căzut pe şosea. Cât au lucrat, circulaţia pe unul dintre cele mai circulate drumuri din ţară s-a desfăşurat pe un singur fir. 

Vremea neprietenoasă a dat traficul peste cap

Ploile torenţiale aduse de codul roşu au umplut până peste poate străzile din Câmpulung. Speriaţi de şuvoaie, oamenii au rămas în magazinele în care se aflau la cumpărături. Cei care erau deja în trafic au avut bătăi de cap din cauza vizibilităţii scăzute. 

În Moroieni, grindina căzută s-a depus într-un strat gros pe care temperaturile mai mici de 10 grade l-au păstrat aproape intact vreme de 12 ore.  

La Breaza, grindina a rupt cablurile de electricitate şi a lăsat oraşul în beznă.

De altfel, jumătate din ţară s-a aflat ieri sub avertizări de cod portocaliu şi galben de furtuni puternice. De astăzi vremea se linişteşte, iar temperaturile încep să crească. De săptămâna viitoare va reveni canicula, cel puţin în sudul ţării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » ''Nu se vedea cerul cu pământul.'' Urgia care a lovit mai multe oraşe din ţară a smuls acoperişuri şi a dat traficul peste cap