Antena Meniu Search
x

Ursula von der Leyen: nominalizările de comisari pentru România, Ungaria și Franța sunt încă deschise

Șefa Comisiei Europene anunță că 23 din cei 26 candidați la funcțiile de comisari au fost acceptați. Nominalizările din partea României, Ungariei și Franței rămân încă deschise, spune Ursula von der Leyen.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 10.10.2019, 18:56

Ursula von der Leyen la Bruxelles
Ursula von der Leyen spune că nominalizările pentru comisari ale României, Franței și Ungariei sunt încă deschise - Hepta

Șefa Comisiei Europene anunță că 23 din cei 26 candidați la funcțiile de comisari au fost acceptați. Nominalizările din partea României, Ungariei și Franței rămân încă deschise, spune Ursula von der Leyen.

Într-un comunicat, Ursula von der Leyen a spus că a avut o serie de întâlniri cu grupurile politice din Parlamentul European, referitoare la România, Ungaria și Franța, ale căror propuneri de comisar au fost respinse.

”Suntem într-un proces parlamentar transparent și democratic. Am propus 26 de candidați, dintre care 23 au fost acceptați. Trei candidați nu au obținut sprijinul majorității din diverse motive. De aceea, nominalizările pentru Ungaria, România și Franța sunt încă deschise.

În această după-amiază m-am întâlnit cu președinții grupurilor PPE, S&D și Renew Europe din Parlamentul European pentru a discuta situația. M-am întâlnit, de asemenea, și cu Președintele Parlamentului European.

Nu trebuie să pierdem din vedere miza: următorii 5 ani vor fi decisivi pentru Europa într-un mediu global dificil. Europa trebuie să se confrunte cu Brexit, probleme legate de comerț și conflicte din imediata vecinătate. Trebuie, de asemenea, să facem față unor provocări majore precum schimbarea climatică, digitalizarea și migrația.

Cu o asemenea miză, e acum necesar, împreună cu Parlamentul, să grăbim procesul pentru ca Europa să acțiuneze prompt. În același timp, toți cei implicați în proces au nevoie de timp suficient pentru a face următorii pași cu grijă. Acesta trebuie să fie obiectivul comun”, a spus Ursula von der Leyen în comunicat.

După respingerea candidaturilor Rovanei Plumb și a propunerii Ungariei, candidata Franței la postul de comisar a fost respinsă joi de eurodeputați.

În cazul României, noua propunere a fost Dan Nica, dar surse de la Bruxelles au spus că mai multe propuneri din partea României ar fi de ajutor pentru a ajunge la o decizie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ursula von der Leyen: nominalizările de comisari pentru România, Ungaria și Franța sunt încă deschise