Ursula von der Leyen denunţă legea ungară împotriva promovării homosexualităţii: ''Eşti liber să fii cine eşti şi să iubeşti pe cine vrei''

De Redactia Observator.
Publicat: 23.06.2021, 17:30.
Actualizat: 23.06.2021, 17:30

Comisia Europeană trimite o scrisoare Ungariei în care îşi exprimă îngrijorarea din punct de vedere juridic, înainte de intrarea în vigoare a unei legi care discriminează persoanele pe baza orientării sexuale, anunţă preşedinta CE Ursula von der Leyen într-un comunicat.

Ursula von der Leyen denunţă legea ungară împotriva homosexualităţii

Ursula von der Leyen denunţă legea ungară împotriva homosexualităţii

Profimedia Images

”Legea discriminează în mod clar persoane în baza orientării lor sexuale. Ea este contrară valorilor fundamentale ale Uniunii Europene (UE), demnităţii umane, egalităţii şi respectării drepturilor omului”, denunţă von der Leyen.

”Nu vom face niciun compromis în aceste principii”, avertizează preşedinta CE. ”Am spus-o înainte: cred într-o Uniune Europeană în care eşti liber să fii cine eşti şi să iubeşti pe cine vrei”, declară ea. ”Cred într-o Europă care îmbrăţişează diversitatea. Voi folosi toate puterile Comisiei pentru ca drepturle cetăţenilor UE să fie garantate, oricine sunt ei şi oriunde trăiesc în Uniunea Europeană”, avertizează von der Leyen.

Ursula von der Leyen denunţă legea ungară

Citește și:

Ursula von der Leyen denunţă controversata lege ungară cu privire la homosexualitate drept ”o ruşine” şi un text contrar ”valorilor fundamentale ale UE”, relatează Euronews.

Treisprezece state membre UE au condamnat adoptarea acestei legi de către Budapesta, care prevede interzicerea promovării sau evocarea homosexulităţii în rândul minorilor. 13 guverne europene denunţă o ”discriminare flagrantă şi o stigmatizare a lesbienelor, gay-ilor, transsexualilor (LGBTQI)” şi cer o reacţie rapidă a CE.

Legea adoptată la Budapesta interzice arătarea sau încurajarea homosexualităţii sau schimbării de gen. Guvernul ungar dă asigurări că acest text are ca obiectiv o consolidarea luptei împotriva pedofiliei. Organizaţii de apărare a drepturilor persoanelor gay îndeamnă UE la o reacţie puternică.

Directorul Forbidden Colours Rémy Bonny l-a contactat, la Bruxelles, pe premierul belgian ”pentru a interpela marile întreprinderi care au interese comerciale în Ungaria, pentru a contacta băncile KBC din Belgia, ING din Olanda, BMW din Germania, pentru ca ele să folosească pârgii comerciale în Ungaria, pentru a influenţa Guvernul ungar să retragă această lege”.

Autorităţile ungare susţin că nu vizează în mod expres comunitatea LGBT. Ele insistă că problema orientării sexuale ţine de părinţi. Ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto denunţă o acţiune europeană care ţine de competenţa naţională.

”Nu este posibil ca atunci când fiul meu se întoarce la şcoală să fie ţinta unei propagande la care nu doresc să fie supus înaintea vârstei de 18 ani. Acesta este felul în care gândim noi, asta e tot”, declară Péter Szijjártó.

Şeful diplomaţiei ungare îi îndeamnă pe critici să recitească această lege şi ”să nu pună în circulaţie informaţii false”. Ungaria este vizată deja de o procedură cu privire la încălcarea statului de drept. Comisia Europeană se declară pregătită să efectueze o anchetă cu privire la această nouă lege.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini exclusive de la nunta Sandrei Izbașa cu Răzvan Bănică / FOTO
spynews.ro
Ce spune un primar din Bulgaria despre România, după ce a vizitat țara noastră
libertatea.ro
Mărturia unui român care s-a întors din Grecia abia intrată în zona roșie: ”N-a fost nici măcar un control minim în vama Giurgiu, să mă întrebe dacă am vaccinul”
Ziare.com
Horoscopul zilei de 3 august 2021. Săgetătorii sunt gata de vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Imagini șocante! Șeful Poliției, amenințat de un interlop: 'Te mierlesc, mă! Dacă intru la pârnaie'
gandul.ro
FOTO. Imagini de senzație cu nepotul favorit al lui Gigi Becali și iubita lui sexy, pe plajă! Lucian, un Nea Mărin miliardar modern
prosport.ro
Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook
bzi.ro
Ce voiau să facă preotul Costel Paizan și soția lui chiar înainte să moară
redactia.ro
Actorii din Adela, Mara Oprea, Oana Moșneagu și Vlad Gherman, fac spectacol pe plajă. Cum se distrează
tvhappy.ro
Descoperire șocantă! La 6 ani de la tragedia din „Colectiv”, Arena Națională nu respectă normele de siguranță la incendiu
GSP
Primul român care va face închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cine este Matei Strugurel
money.ro
Cum arată bruneta sexy care l-a însoţit pe miliardarul Ion Ţiriac la plajă! Imagini de pe nisipul fierbinte din Mamaia
as.ro
ULTIMELE ȘTIRI