Antena Meniu Search
x

Vaccinul împotriva covid-19 Johnson & Johnson are o eficienţă de peste 80% împotriva formelor grave ale bolii

Agenţia americană a medicamentului (FDA) a confirmat miercuri o eficienţă cuprinsă între 81,7% şi 87,6% a vaccinului înr-o singură doză împotriva covid-19 Johnson & Johnson, în documente pe care le-a făcut publice cu două zile înainte de o reuniune a Comitetului său consultativ în vederea unei autorizări de urgenţă a vaccinului în Statle Unite, relatează AFP.

Alexandru Badea
de Alexandru Badea

la 24.02.2021, 18:34

Vaccinul împotriva covid-19 Johnson&Johnson are o eficienţă de 81,7% până la 87,6% împotriva formelor grave ale bolii
Vaccinul împotriva covid-19 Johnson&Johnson are o eficienţă de 81,7% până la 87,6% împotriva formelor grave ale bolii - Shutterstock
  • Vineri se va lua o decizie cu privire la utilizarea vaccinului Johnson & Johnson în SUA.

Eficienţa vaccinului împotriva unor forme grave a covid-19 este 85,9% în Statele Unite, de 81,7% în Africa de Sud şi de 87,6% în Brazilia, în urma unor teste clinice.

Comitetul experţilor independenţi din cadrul Food and Drug Administration (FDA) se reunesc vineri pentru a lua o decizie cu privire la utilizarea vaccinului în Statele Unite.

FDA a dat curs recomandărilor Comitetului cu privire la vaccinurile alianţei americano-germane Pfizer-BioNTech şi companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna.

Johnson & Johnson anunţa în ianuarie că vaccinul său are o eficienţă de 72% în prevenirea covid-19, în urma unui test climnic în Statele Unite, dar că nivelul protecţiei faţă de noi variante ale noului coronavirus este de 66%, în urma unui test clinic la nivel mondial, cu 44.000 de voluntari.

Valeriu Gheorghiţă: În aprilie, România ar putea primi deja primele doze de vaccin împotriva COVID-19 de la compania Johnson & Johnson

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID Valeriu Gheorghiţă a anunţat că România ar putea primi deja, în luna aprilie, primele doze de la compania Johnson & Johnson şi astfel ţara noastră ar avea în portofoliu un al patrulea vaccin. El a adăugat că eficacitatea serului este similară că cea a celui produs de AstraZeneca şi este un vaccin pe bază de adenovirus.

„După cum ştim, compania Johnson & Johnson şi-a depus documentaţia în vederea obţinerii autorizării de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Ne aşteptăm ca de la jumătatea lunii martie să se elibereze această autorizare de punere pe piaţă, ceea ce ar însemna că în aprilie am putea deja să primim primele doze de la compania Johnson & Johnson. Este un vaccin tot pe bază de vector viral, pe bază de adenovirus. De această dată este un adenovirus de tip uman. Eficacitatea vaccinului este similară cu cel de la AstraZeneca însă are un avantaj foarte mare, acela că la acest moment se pare că este suficient să administrăm o singură doză de vaccin. Deci practic simplifică foarte mult procesul de vaccinare”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă marţi dimineaţa la Digi FM.

Acesta a vorbit şi despre condiţiile de stocare necesare vaccinului produs de Johnson & Johnson.

„Condiţiile de stocare şi de distribuţie sunt similare cu o temperatură obişnuită de lanţ de frig, de +2 - +8 grade. Deci iarăşi, am avea în portofoliu un al patrulea vaccin care ne va permite accelerarea campaniei de vaccinare”, a completat Gheorghiţă.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Stiri externe » Vaccinul împotriva covid-19 Johnson & Johnson are o eficienţă de peste 80% împotriva formelor grave ale bolii