Antena Meniu Search
x

Warren Buffett a demisionat de la Fundația Bill și Melinda Gates. Investitorul a donat 41 miliarde de dolari în 15 ani

Miliardarul în vârstă de 90 de ani, Warren Buffett, deminisionează din funcţia de administrator al fundației Bill & Melinda Gates, una dintre cele mai mari organizații caritabile din lume.

de Redactia Observator

la 24.06.2021, 16:01

Warren Buffett a demisionat de la Fundația Bill și Melinda Gates. Investitorul a donat 41 miliarde de dolari îîn 15 ani
Bill Gates, Melinda Gates, Warren Buffett în 2006 - Profimedia

Warren Buffett a mai transmis că va face o nouă donaţie de 4,1 miliarde de dolari, sub formă de acţiuni Berkshire Hathaway, şi că demisionează din funcţia de administrator al Fundaţiei Bill & Melinda Gates, potrivit CNBC.  În total, Buffett, supranumit Oracolul din Omaha, și-a donat jumătate din avere. Buffett s-a angajat în 2006 să renunţe la acţiunile Berkshire, prin donaţii anuale către Bill & Melinda Gates Foundation, Susan Thompson Buffett Foundation, Sherwood Foundation, Howard G. Buffett Foundation şi NoVo Foundation.

”Ziua de astăzi marchează un moment de referinţă pentru mine. În 2006, m-am angajat să distribui toate acţiunile mele de la Berkshire Hathaway, peste 99% din averea mea netă, către acte de caritate. Cu donaţia de astăzi de 4,1 miliarde de dolari am ajuns la jumătate”, a afirmat Buffett într-un comunicat.

Anunțul vine la câteva săptămâni după ce Bill și Melinda Gates au anunțat că divorțează după 27 de ani de căsătorie, dar vor continua să conducă împreună fundația, una dintre cele mai mari fundații caritabile din lume. Warren Buffett consideră că prezenţa sa fizică în Fundaţia Gates nu mai este necesară pentru a atinge obiectivele propuse:  ”De ani de zile am fost administrator - un administrator inactiv - al unui singur beneficiar al fondurilor mele, Fundaţia Bill şi Melinda Gates (BMG). Acum demisionez din funcţia respectivă, aşa cum am făcut la toate consiliile de administraţie, altele decât Berkshire ”, a spus Buffett.

Warren Buffet a donat 41 miliarde de dolari

Pe acelaşi subiect

Warren Buffett demisionează, spunând că CEO-ul BMG, Mark Suzman, are tot sprijinul său. Fostul administrator mai adaugă faptul că obiectivele lui sunt 100% sincronizate cu cele ale fundației, iar participarea sa fizică nu este în niciun caz necesară pentru a atinge acele obiective.

Bill Gates, cofondator și fost CEO al Microsoft și soția sa, Melinda French Gates, și-au anunțat divorțul în luna mai. Cuplul, împreună cu Buffett, au fost creatorii Giving Pledge. Buffett a declarat că cele 16 contribuții anuale la cele cinci fundații de-a lungul anilor au fost în valoare de 41 miliarde de dolari. Buffett este cel mai mare acționar din cadrul Berkshire, deținând aproximativ 39% din acțiuni, potrivit FactSet. Forbes scrie că are o avere de 105 miliarde de dolari. 

Acțiunile Berkshire au urcat cu peste 20% şi au atins un nivel record în 2021, deoarece multe dintre afacerile conglomeratului și-au revenit mai bine decât se aștepta în timpul pandemiei. „Sunt optimist. Cele mai bune zile ale Americii sunt cu siguranță în față ", a spus Buffett. „Fundaţia va continua să asocieze talentul uman cu resursele financiare, la fel și companiile și guvernul. Fiecare forță are punctele sale forte și punctele sale slabe, iar combinate, acestea vor face lumea un loc mai bun  pentru generațiile viitoare. ”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Warren Buffett a demisionat de la Fundația Bill și Melinda Gates. Investitorul a donat 41 miliarde de dolari în 15 ani