Antena Meniu Search
x

Moartea britanicei Sarah Everard. Un polițist londonez a recunoscut la tribunal că a răpit-o și a violat-o

Un polițist londonez a recunoscut că a răpit-o și a violat-o pe Sarah Everard, o britanică a cărei moarte a declanșat un val de emoție și proteste în Anglia.

de Redactia Observator

la 08.06.2021, 17:57

Moartea britanicei Sarah Everard. Un polițist londonez a recunoscut la tribunal că a răpit-o și a violat-o.
Wayne Couzens și Sarah Everard - Profimedia

Polițistul londonez, Wayne Couzens, în vârstă de 48 de ani, arestat în martie, s-a declarat vinovat pentru răpirea și violarea tinerei Sarah Everard. Femeia de 33 de ani a dispărut în sudul Londrei, pe 4 martie, când a comis greșeala de a se întoarce acasă pe jos, singură, de la prietenii ei. Era vorba despre aproximativ 50 de minute de mers pe jos.

Cadavrul ei a fost descoperit o săptămână mai târziu în pădurea de lângă Ashford, Kent. Couzens a fost arestat la mijlocul lunii martie în legătură cu moartea femeii al cărei caz a declanșat o emoție puternică în Londra. 

Wayne Couzens a apărut marți prin conferință video în fața unui judecător la Old Bailey, tribunalul penal central din Londra și a pledat vinovat atât pentru răpire, cât și pentru viol. Și-a asumat totodată și responsabilitatea pentru moartea lui Sarah Everard, dar nu a acceptat o înțelegere cu privire la acuzația de crimă.

Director de marketing, Sarah Everard, se îndrepta la casa ei din Brixton în noaptea în care a dispărut. Ea a fost dată dispărută de iubit pe 4 martie, iar trupul ei a fost descoperit ascuns într-o zonă de pădure pe 10 martie. Săptămâna trecută, legiştii au transmis că Sarah a fost omorâtă prin sugrumare.

Pe acelaşi subiect

Membru al unităţii de poliţie din Londra însărcinate cu protecţia reprezentanţelor diplomatice, Wayne Couzens a fost inculpat în martie pentru răpire şi crimă.

Corpul victimei a fost găsit în pădure

Corpul ei a fost găsit ascuns într-o zonă de pădure din Ashford, Kent, în interiorul unei genți și a fost identificat în mod oficial prin amprentele dentare. Un purtător de cuvânt al poliției a declarat pe 1 iunie: „O examinare post-mortem a morții lui Sarah Everard, care a avut loc la spitalul William Harvey din Ashford, a stabilit că moartea s-a produs prin sugrumare”.

Moartea lui Everard a provocat un val de furie din partea femeilor londoneze care și-au povestit propriile experiențe și temeri de a merge pe stradă singure. Deputata Jess Phillips a citit la Camera Comunelor numele a 118 femei ucise anul trecut în ţară. 

Prim-ministrul Boris Johnson a promis acțiuni, inclusiv bani pentru iluminat stradal mai bun și scheme pilot pentru ca ofițerii de poliţie să poată „identifica infractorii prădători”. Johnson s-a declarat "şocat şi întristat" de acest caz şi a cerut "să se lucreze rapid pentru a găsi toate răspunsurile la această crimă oribilă".

Moartea lui Sarah Everard a declanșat un val de furie și revoltă în Anglia

Moartea ei a determinat o discuţie pe scară largă în Marea Britanie despre misoginism, agresiune sexuală şi siguranţa femeilor. Câteva sute de persoane s-au adunat la mijlocul lui martie în Clapham Common pentru a aduce un omagiu tinerei de 33 de ani. Ofiţerii au fost văzuţi încătuşând şi conducând femeile departe de eveniment, o situație care a aprins și mai mult criticile la adresa lor.  Acţiunile poliţiei metropolitane cu privire la priveghi au fost atunci criticate pe scară largă de lumea politică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Moartea britanicei Sarah Everard. Un polițist londonez a recunoscut la tribunal că a răpit-o și a violat-o