Meniu
Search
x

Moartea britanicei Sarah Everard. Un polițist londonez a recunoscut la tribunal că a răpit-o și a violat-o

Un polițist londonez a recunoscut că a răpit-o și a violat-o pe Sarah Everard, o britanică a cărei moarte a declanșat un val de emoție și proteste în Anglia.

De Redactia Observator la 08.06.2021, 17:57

Polițistul londonez, Wayne Couzens, în vârstă de 48 de ani, arestat în martie, s-a declarat vinovat pentru răpirea și violarea tinerei Sarah Everard. Femeia de 33 de ani a dispărut în sudul Londrei, pe 4 martie, când a comis greșeala de a se întoarce acasă pe jos, singură, de la prietenii ei. Era vorba despre aproximativ 50 de minute de mers pe jos.

Cadavrul ei a fost descoperit o săptămână mai târziu în pădurea de lângă Ashford, Kent. Couzens a fost arestat la mijlocul lunii martie în legătură cu moartea femeii al cărei caz a declanșat o emoție puternică în Londra. 

Wayne Couzens a apărut marți prin conferință video în fața unui judecător la Old Bailey, tribunalul penal central din Londra și a pledat vinovat atât pentru răpire, cât și pentru viol. Și-a asumat totodată și responsabilitatea pentru moartea lui Sarah Everard, dar nu a acceptat o înțelegere cu privire la acuzația de crimă.

Director de marketing, Sarah Everard, se îndrepta la casa ei din Brixton în noaptea în care a dispărut. Ea a fost dată dispărută de iubit pe 4 martie, iar trupul ei a fost descoperit ascuns într-o zonă de pădure pe 10 martie. Săptămâna trecută, legiştii au transmis că Sarah a fost omorâtă prin sugrumare.

Pe acelaşi subiect

Membru al unităţii de poliţie din Londra însărcinate cu protecţia reprezentanţelor diplomatice, Wayne Couzens a fost inculpat în martie pentru răpire şi crimă.

Corpul victimei a fost găsit în pădure

Corpul ei a fost găsit ascuns într-o zonă de pădure din Ashford, Kent, în interiorul unei genți și a fost identificat în mod oficial prin amprentele dentare. Un purtător de cuvânt al poliției a declarat pe 1 iunie: „O examinare post-mortem a morții lui Sarah Everard, care a avut loc la spitalul William Harvey din Ashford, a stabilit că moartea s-a produs prin sugrumare”.

Moartea lui Everard a provocat un val de furie din partea femeilor londoneze care și-au povestit propriile experiențe și temeri de a merge pe stradă singure. Deputata Jess Phillips a citit la Camera Comunelor numele a 118 femei ucise anul trecut în ţară. 

Prim-ministrul Boris Johnson a promis acțiuni, inclusiv bani pentru iluminat stradal mai bun și scheme pilot pentru ca ofițerii de poliţie să poată „identifica infractorii prădători”. Johnson s-a declarat "şocat şi întristat" de acest caz şi a cerut "să se lucreze rapid pentru a găsi toate răspunsurile la această crimă oribilă".

Moartea lui Sarah Everard a declanșat un val de furie și revoltă în Anglia

Moartea ei a determinat o discuţie pe scară largă în Marea Britanie despre misoginism, agresiune sexuală şi siguranţa femeilor. Câteva sute de persoane s-au adunat la mijlocul lui martie în Clapham Common pentru a aduce un omagiu tinerei de 33 de ani. Ofiţerii au fost văzuţi încătuşând şi conducând femeile departe de eveniment, o situație care a aprins și mai mult criticile la adresa lor.  Acţiunile poliţiei metropolitane cu privire la priveghi au fost atunci criticate pe scară largă de lumea politică.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Moartea britanicei Sarah Everard. Un polițist londonez a recunoscut la tribunal că a răpit-o și a violat-o