Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Zelenski cere o încetare imediată a focului în partea de est a Ucrainei. Polonia va convoca o sesiune extraordinară a OSCE

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut duminică o încetare imediată a focului în partea de est a țării, unde confruntările dintre separatiștii pro-ruși și forțele ucrainene s-au intensificat în ultimele zile, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 20.02.2022 , 16:54

Zelenski cere o încetare imediată a focului în partea de est a Ucrainei. Polonia va convoca o sesiune extraordinară a OSCE
- Profimedia

El a mai spus că Ucraina sprijină discuțiile de pace în cadrul Grupului de Contact Trilateral, la care participă Ucraina împreună cu Rusia și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Suntem pentru intensificarea procesului de pace. Susținem convocarea imediată a TCG și introducerea imediată a unui regim de liniște", a scris Zelenski pe Twitter.

Articolul continuă după reclamă

Zelenski a discutat, duminică, la prânz, cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Pe acelaşi subiect

Emmanuel Macron, convorbire telefonică de aproape două ore cu Vladimir Putin

Înainte de discuţia telefonică avută cu Volodimir Zelenski, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi omologul său rus Vladimir Putin au discutat timp de o oră şi 45 de minute.

Conform Palatului Elysee, conversația dintre Macron și Putin reprezintă "ultimul efort necesar și posibil pentru a evita un conflict major în Ucraina".

Polonia va convoca o sesiune extraordinară a OSCE

Polonia, care deține în prezent președinția Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), a declarat duminică că va convoca o sesiune extraordinară a Consiliului Permanent al grupului privind Ucraina, scrie Reuters.

Ucraina a cerut ca sesiunea să aibă loc luni, potrivit unei scrisori postate pe Twitter de Adam Halacinskie, reprezentantul permanent al Poloniei la OSCE.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Zelenski cere o încetare imediată a focului în partea de est a Ucrainei. Polonia va convoca o sesiune extraordinară a OSCE