Antena Meniu Search
x

The Washington Post: "Armata rusă ar fi primit ordinul de a invada pe scară largă Ucraina". Rusia râde de spionii americani: "Ne-au dezamăgit"

Serviciile americane susţin că deţin informaţii conform cărora armata rusă e pregătită şi a primit ordine clare pentru efectuarea unui atac pe scară largă asupra Ucrainei, informează The Washington Post.

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 14:42

The Washington Post: "Armata rusă ar fi primit ordinul de a invada pe scară largă Ucraina". Rusia râde de spionii americani: "Ne-au dezamăgit"
- Profimedia

Lloyd Austin, secretarul Apărării, a declarat sâmbătă, 19 februarie, că armata rusă "e gata să lovească", declaraţiile sale venind în completarea celor făcute vineri de preşedintele SUA, Joe Biden. Biden declara vineri că Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, "a luat decizia" de a ataca Ucraina. În cursul zilei de astăzi, 20 februarie, la Casa Albă va avea loc o întrunire a Consiliului Naţional de Securitate pentru a fi analizată situaţia din Ucraina.

În tot acest timp, o parte dintre oficialii europeni se plâng că Statele Unite nu au împărtăşit astfel de informaţii cu omologii lor europeni. Un înalt oficial european a declarat pentru The Washington Post că "nu avem nicio dovadă clară că Putin s-a hotărât (să invadeze pe scară largă – n.red.) și nu am văzut nimic care să sugereze contrariul". Marea Britanie a fost singura care nu s-a plâns de lipsa de transparenţă a americanilor.

Rusia râde de serviciile de informaţii americane şi britanice

Dmitri Polianski, primul adjunct al reprezentantului Rusiei la NATO, a ironizat serviciile de informaţii americane şi britanice spunând că acestea nu sunt de încredere pentru că au făcut multe greşeli în trecut. "Nu avem încredere în serviciile de informaţii americane şi britanice, ne-au dezamăgit pe noi, lumea întreagă, în multe ocazii, este suficient să amintesc de armele de distrugere în masă din Irak", a declarat Dmitri Polianski pentru SkyNews.

Oficialul rus a mai precizat şi că, din moment ce armata rusă nu a ieşit din graniţele sale, nimeni nu ar trebui să dicteze Rusiei unde şi cum să-şi desfăşoare exerciţiile militare atât timp cât ele au loc pe propriul teritoriu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » The Washington Post: "Armata rusă ar fi primit ordinul de a invada pe scară largă Ucraina". Rusia râde de spionii americani: "Ne-au dezamăgit"