Antena Meniu Search
x

"Ultima încercare" de a opri o invazie a Ucrainei. Emmanuel Macron, convorbire telefonică de aproape două ore cu Vladimir Putin

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi omologul său rus Vladimir Putin au discutat, duminică, la telefon, timp de o oră şi 45 de minute.

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 15:46

"Ultima încercare" de a opri o invazie a Ucrainei. Emmanuel Macron, convorbire telefonică de aproape două ore cu Vladimir Putin
- Profimedia

Conform Palatului Elysee, conversația dintre Macron și Putin reprezintă "ultimul efort necesar și posibil pentru a evita un conflict major în Ucraina".

"Ultima încercare" a lui Macron vine în condițiile în care Volodimir Zelenski a criticat Occidentul și a cerut liderilor săi să oprească politica de "împăciuire" a Moscovei în cea mai gravă criză de securitate din Europa din perioada recentă.

Această convorbire telefonică vine şi în condiţiile în care bombardamentele de pe frontul din estul Ucrainei, unde separatiştii ruşi controlează o parte din Donbas din 2014, au cunoscut o creştere uriașă în ultimele zile.

Emmanuel Macron, convorbire telefonică şi cu Volodimr Zelenski

"Convorbirea telefonică cu preşedintele Putin a durat o oră şi 45 de minute. Preşedintele Republicii discută în acest moment la telefon cu preşedintele Zelenski", a anunţat preşedinţia franceză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Stiri externe » "Ultima încercare" de a opri o invazie a Ucrainei. Emmanuel Macron, convorbire telefonică de aproape două ore cu Vladimir Putin