Antena Meniu Search
x

Două TAB-uri s-au ciocnit într-un sens giratoriu, în Galaţi, în drum spre un poligon militar - VIDEO

Două TAB-uri s-au "tamponat" într-un sens giratoriu la intrarea în municipiul Galaţi. Acestea se îndreptau spre poligonul militar Smârdan, unde aproape o mie de soldați români și americani au început miercuri un exercițiu militar.

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 17:05

Vezi și

Imagini care au devenit virale au fost surprinse zilele trecute în Galaţi. Un clip postat miercuri pe un grup al şoferilor din Galaţi arată cum două TAB-uri se ciocnesc într-un sens giratoriu din municipiu. 

Cele două TAB-uri au intrat într-un sens giratoriu dinspre Tecuci şi au rămas pe  loc, moment în care vehicului din faţă a început să dea înapoi şi l-a lovit pe cel care îl urma. 

Conform informaţiilor Observator, cele două vehicule militare se deplasau către poligonul militar Smârdan, acolo unde a început un exerciţiu militar de amploare.

Exerciţiu militar cu aproape o mie de soldaţi români şi americani

Pe acelaşi subiect

Un exercițiu militar la care participă aproape o mie de soldați români și americani a început miercuri la Galați. În cadrul exercițiului vor fi folosite sute de tancuri și de alte vehicule blindate.

Aproximativ 900 de militari români și americani, cu peste 70 de mijloace tehnice, se vor instrui în comun, în perioada 2-10 martie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române din Smârdan, judeţul Galaţi, în cadrul exerciţiului „Justice Eagle 22.1”, informează Ministerul Apărării Naționale.

Convoaiele de personal și tehnică se deplasează, în zilele de 1 și 2 martie, pe căile de comunicații rutiere spre baza din Smârdan, mai transmite MApN.

Militarii români fac parte din unități ale Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti” (Batalionul 341 Infanterie ,,Constanţa”, Batalionul 911 Infanterie ,,Capidava”, Batalionul 912 Tancuri ,,Scythia Minor”, Batalionul 114 Tancuri ,,Petru Cercel” și Batalionul 168 Sprijin Logistic ,,Pontus Euxinus”).

Exerciţiul „Justice Eagle 22.1”, organizat de Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, se desfăşoară pe baza unui scenariu unic, imaginar, dar adaptat ameninţărilor operaţionale posibile, în scopul dezvoltării relaţiilor funcţionale între structurile participante şi armonizării procedurilor operaţionale specifice operaţiilor ofensive, precizează MApN.

Tragerile de luptă în cadrul exercițiului se execută cu tancuri T-55, transportoare amfibiu blindate TAB-77, vehicule de luptă ,,Bradley” și transportoare blindate Stryker.

MApN mai transmite ca exerciţiul multinaţional ,,Justice Eagle” se desfăşoară anual pe teritoriul României şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate membre ale NATO, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic aferent și dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale.

Militarii americani participanţi la exerciţiul „Justice Eagle 22.1” fac parte din detașamentele dislocate în România ca parte a măsurilor de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților și de descurajare a acțiunilor agresive în regiunea Mării Negre.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Fii Observator » Două TAB-uri s-au ciocnit într-un sens giratoriu, în Galaţi, în drum spre un poligon militar - VIDEO