Antena Meniu Search
x

Video Românii, lecţie de solidaritate pentru refugiaţii ucraineni: "Foarte mulţi vor să se întoarcă în ţara lor, foarte mulţi plâng"

În situații dificile, românii demonstrează că sunt solidari. Zeci de voluntari i-au așteptat aseară în Gara de Nord pe refugiații ucraineni care au sosit în Capitală cu trenurile de la Iași și Galați. Speriați sau dezorientați, ucrainenii au avut parte de îndrumarea și sprijinul total al voluntarilor pentru a-i ajuta să treacă mai ușor peste aceste momente grele

de Redactia Observator

la 01.03.2022, 07:30

Vezi și

Cu pancartele in mana. Asa i-au asteptat voluntarii bucuresteni pe ucrainenii sositi aseara cu trenul. Andreea, o tanara instructoare si campioana la inot, a reusit sa creeze in jurul ei o comunitate de 200 de voluntari pentru a-i ajuta pe refugiatii ucraineni sa gaseasca la noi in tara un loc de cazare si o masa calda.  

Andreea Bujancă, voluntar: Am avut ieri şi alătăieri în total 30 de refugiaţi pe care i-am cazat la persoane care au închiriat special case pentru ei. Nelimitat. Persoanele respective plătesc chiria pentru ei numai să stea să fie ok. Foarte mulţi vor să se întoarcă în ţara lor, foarte mulţi plâng, nu vor să părăsească Ucraina dar sunt obligaţi. 

Alimente, haine, jucării sau chiar medicamente. Toate acestea sunt donaţii din partea românilor care s-au gândit la nevoile vecinilor noştri care au fugit din calea războiului.  

Voluntari în ajutorarea altora

Pe acelaşi subiect

Niculae Andreea, voluntar: Nu suntem asociaţie, nu suntem ONG. Am ajuns la 200 de prieteni care de 4 zile am încercat să tot ajutam, am venit în gară în fiecare zi, la Voluntari, am plecat în graniţă. De 4 zile suntem nedormiţi. 

Majoritatea refugiatilor sositi la noi in tara se simt in siguranta in prezent dar traiesc cu speranta ce se vor intoarce cat mai repede in Ucraina. 

Refugiat: Acum mă simt în siguranță, ca locație. Dar pentru viitorul meu, ca absolvent, trebuie să merg acasă, am examene. Sunt speriat acum, sunt stresat. Dar sper că totul va fi bine.

Mamă-reporter: Cum o vrea Dumnezeu, asa o fi. Ori aici, ori in alta parte, ce-o vrea Dumnezeu, asta o sa fie. 

- Deci indiferent ce o să fie vreţi să vă întoarceți în Ucraina.

- Vreau sa fiu langa copii. Altceva nu vreau nimic. 

Toţi cei care vor să le dea o mână de ajutor refugiaților pot dona produse sau obiecte folosindu-se de grupurile create pe reţelele de socializare sau de centrele deschise în ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Românii, lecţie de solidaritate pentru refugiaţii ucraineni: "Foarte mulţi vor să se întoarcă în ţara lor, foarte mulţi plâng"