Antena Meniu Search
x

Update VIDEO. Momentul în care MIG-ul 21 Lancer se prăbușește. Elicopterul trimis în misiune salvare s-a prăbușit și el

Un MiG 21-Lancer românesc a dispărut de pe radare, miercuri seara. Potrivit unor surse, s-a auzit o explozie puternică lângă localitatea Cogealac, din județul Constanța. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, dar a pierdut și el legătura cu turnul de control și a dispărut de pe radar.

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 22:04

VIDEO. Momentul în care MIG-ul 21 Lancer se prăbușește, filmat. Avionul executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei
- Captură YouTube

UPDATE 21:55. Elicopterul trimis în misiune de căutare s-a prăbușit

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR s-a prăbuşit. Potrivit autorităţilor, cinci militar şi-ar fi pierdut viaţa în urma incidentului.

UPDATE 21:45. Elicopterul trimis în misiune de căutare-salvare a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar

"Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44.

Pe acelaşi subiect

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare. 

Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR", informează autoritățile.

Știrea inițială

Ministerul Apărării a transmis că în această seară la ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei.

"Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei", a transmis MApN.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ziarul de Constanța publică pe canalul de YouTube momentul prăbușirii. În imagini se poate vedea cum o minge de foc apare în locul în care cade aeronava.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50. Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei.

Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » VIDEO. Momentul în care MIG-ul 21 Lancer se prăbușește. Elicopterul trimis în misiune salvare s-a prăbușit și el