Antena Meniu Search
x

Video Fostul Spital CFR din Constanţa, transformat în groapă de gunoi: ''O clădire fantomă. Ţi-e şi frică să mergi pe aici''

În locul în care înainte te duceai să te faci bine, azi te duci să te îmbolnăveşti. Ruinele fostului Spital CFR din Constanţa sunt, de câţiva ani, groapă de gunoi pentru cei cărora le lipseşte bunul simţ. Când hoţii au terminat de furat şi natura şi-a văzut nestingherită de ale ei, din clădire nu au mai rămas decât zidurile. După două decenii de paragină, în sfârşit vine şi-o veste bună. Ruina se va transforma într-un spital de pediatrie cu 70 de paturi. Când va fi gata? Asta nimeni nu ştie.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 05.07.2021, 14:52

Vezi și

''O clădire fantomă. Ţi-e şi frică să mergi pe aici. Ne plângem că nu avem spitale, dar spitalele României zac în paragină.''

Aşa arată astăzi fostul Spital CFR din Constanţa. 

''A fost o frumuseţe. Erau spaţii verzi, înăuntru - canapele cu tot ce voiai. Medici de cea mai bună performanţă...''

''Nimeni nu-şi dă interesul să facă un lucru bun pentru românul de rând. Am venit toţi să furăm, să distrugem!''

Pe acelaşi subiect

Costel Grigore a lucrat o viaţă la CFR. Stă în cartierul Palas din 82, aşa că a prins anii în care spitalul chiar salva vieţi. Acum e totul abandonat. Paragina pare că se ia precum lepra. În curtea vecină, clădirea fostului oficiu de calcul al CFR-ului, ulterior transformată în şcoală profesională, zace şi ea abandonată de vreo 5-6 ani şi o ia, încet-încet, pe urmele spitalului.

''Toată piatra de aici şi de la spital şi de la biserică tot de pe timpul lui Saligny. Păi de-aia au şi rezistat...''

Din fostul Spital CFR nu au mai rămas decât zidurile. Fără acoperiş şi fără geamuri. De 20 de ani e mingea de ping-pong dintre Ministerul Transporturilor şi Ministerul Sănătăţii, iar în 2018 a ajuns la DSP Constanţa. 

Ani de zile, singurii interesaţi de clădirea lăsată în voia sorţii au fost hoţii, spune Bechir Omran, telespectatorul care ne-a trimis, pe Fii Observator, imagini cu gunoaiele strânse peste tot în şi în jurul clădirii abandonate.

Bechir Omran: Tot ce a fost, mobilă, tâmplărie de lemn, a fost furat, după cum observaţi, tocmai şi acoperişul. Tablă, lemn, tot ce-a fost s-a furat. Gunoaiele se aruncă şi noaptea şi ziua. Se aruncă şi cadavre, se aruncă mâncare, tot ce se poate arunca. 

''Toţi molozarii care construiesc în casă ceva, aici aruncă. Unde să se ducă? Dincolo îi amendează când se duc cu maşina. Aici, ce zice? Sat fără câini!''

Bechir Omran: Este o grădiniţă în apropiere mai în jos şi mai este una aproape de şosea. 

''Copiii trec pe-aici, sigur că da, se ia şobolanii, îi calcă pe coadă când trece, mi-e şi frică să trecem.''

''O paragină, o oroare. Groapa de gunoi a Constanţei, să ştiţi!'' 

Ruina se va transforma într-un spital de pediatrie

Vechiul sediu al Spitalului Universitar CF Constanţa a fost cedat, în 2003, de către Ministerul Transporturilor Ministerului Sănătăţii, gratuit. Acum trei ani, a ajuns în curtea Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, care vrea un spital nou acolo.

Reporter: Ştim cam în cât timp va fi gata proiectul?

Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanţa: Încă nu. Momentan suntem în faza de documentaţie.

Luna trecută, DSP a obţinut certificatul de urbanism, iar ruina ar trebui să se transforme într-un spital de pediatrie cu 70 de paturi. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Fii Observator » Fostul Spital CFR din Constanţa, transformat în groapă de gunoi: ''O clădire fantomă. Ţi-e şi frică să mergi pe aici''