Video

Bucureștiul va rămâne fără groapă de gunoi. Cât timp mai face față depozitul de la Vidra, deja plin pe jumătate

De Andreea Milea.
Publicat: 02.06.2021, 20:05.
Actualizat: 02.06.2021, 20:07

Bucureştiul va rămâne fără groapă de gunoi. După ce depozitul din Chiajna s-a închis, tot gunoiul Capitalei, dar şi cel din Ilfov merge la depozitul de la Vidra, ultimul rămas deschis. E o soluţie temporară, iar Primăria încă nu are soluţii pe termen lung.

Zeci de camioane pline cu gunoi din sectoarele 3, 4, 5 şi 6 au ajuns astăzi la groapa de gunoi Vidra. Singura care mai poate să primească gunoiul Capitalei. Până acum câteva zile aici ajungea gunoiul din Ilfov și doar o parte din gunoiul din Capitală, însă de cateva zile sosesc toate deșeurile din București, adica un milion de tone pe an. Asta înseamnă, la un calcul simplu, că durata de viață a acestei gropi se va reduce la doi, cel mult trei ani. O spune chiar primarul Capitalei.

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Depozitul de la Vidra poate să mai primească între două şi trei milioane de tone. Ceea ce Bucureştiul produce anual un milion de tone. Ceea ce ne da un răgaz că în acest interval să facem colectare selectivă, ceea ce însemna o diminuare a volumului de gunoi care ajunge la groapă. Dar pentru doi - trei ani.

Administratorul gropii spune că mai are jumătate de depozit gol şi acolo ar putea să mai primească gunoi mai bine de zece ani dacă ar fi reciclat. Însă peste 90% dintre deşeurile aduse nu sunt reciclabile.

Citește și:

Roxana Manea, adminstrator groapă gunoi: Depozitul Vidra deţine o staţie de sortare unde poate procesa deșeuri reciclabile, ăsta este motivul pentru care apreciem o perioadă de 15 ani. Sortat la momentul acesta ajunge foarte puţin. Mai puţin de 10% deșeuri reciclabile.

Între timp, Bucureștiul se umple de gunoaie

În fiecare lună, la depozitul din Vidra ajungeau 40.000 de tone de gunoi. Împreună cu deşeurile de la Chiajna, adică o treime din deşeurile Capitalei, cifra urcă la 67.000 de tone de gunoi pe lună. La această cantitate se adună alte 54 000 de tone din tot Bucureştiul. În total, la Vidra vor ajunge aproximativ 121.000 de tone de gunoi pe lună. Astfel că, în următorii ani, Bucureştiul va avea nevoie ca de aer de o nouă groapă de gunoi. Însă până acum nu există niciun proiect.

Între timp, Capitala se umple de gunoaie. Operatorul de salubritate din Sectorul 1 a anunţat că nu mai goleşte pubelele pentru că primăria de sector nu a plătit facturile restante în valoare de zeci de milioane de lei. Primarul Clotilde Armand ameninţă ca va rezilia contractul. Acesta a transmis public companiei să reia activitatea de strângere a gunoiului, în 24 de ore, în caz contrar va rezilia contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubrizare, iar un alt operator va intra pe raza unității teritorial-administrative și va presta aceste servicii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Alex Velea, replică dură la adresa lui Cătălin Măruță. Iubitul Antoniei, în război cu soțul Andrei: ”Totul e o mască, un rol...pentru bani”
spynews.ro
Mama unei victime de la Colectiv vorbește despre cum arată condamnarea prin care trec nevinovații: „Am divorțat. Mi-am pierdut familia”
libertatea.ro
Horoscopul zilei de 22 iunie 2021. Taurii își revin pe plan financiar. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Imagini teribile: A blocat bulevardul cu BMW-ul și apoi s-a năpustit cu crosa asupra mașinii din spate
gandul.ro
Gigi Becali și-a mărit averea în pandemie! `A fost de cinci ori mai bine`. Câte milioane de euro a câștigat
prosport.ro
Cum arata cel cu care Narcisa a ajuns sa se casatoreasca la numai 14 ani: Eu sunt de etnie. La noi a fost dragoste adevarata...
redactia.ro
Cine este femeia din viața lui Lorenzo Lazo. Fostul soț al lui Edith Gonzalez are o nouă iubită
tvhappy.ro
S-a terminat, divorțează după 13 ani! Reghe a confirmat despărțirea, incredibil ce a spus Anamaria Prodan
GSP
Noua divizare economică a lumii! Vaccinarea cea mai nouă armă a economiilor bogate
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro