Antena Meniu Search
x

Video Imagini dezolante cu munţii de gunoaie de pe străzile din Ploieşti: "Situaţia este foarte gravă. E focar de infecţie"

Gunoaiele se adună munţi la Ploieşti, iar autorităţile par depăşite de situaţie. Primăria vrea stare de alertă din cauza mizeriei de pe străzi, dar prefectura cere dovezi înainte să dea decizia. Ca să nu se transforme oraşul într-o adevărată ghenă, firma de salubritate mai ridică din deşeurile menajere, ici şi colo. Angajaţii firmei au fost în grevă pentru că nu şi-au primit salariile. 

de Redactia Observator

la 05.05.2021, 19:46

Vezi și
  • 20 de tone de deşeuri sunt ridicate dintr-o singură zonă a municipiului Ploieşti.

Octavian Berceanu, comisar şef Garda de Mediu: Ploieştiul este un caz separat. E unul din polii poluării în România, e mult peste medie, în zona de extremă. 

O realitate. O ştie şi Garda de Mediu, o ştiu şi autorităţile locale şi o simt şi cetăţenii. Noapte şi zi. 

Ceea ce vedem în imagini găsim în aproape orice cartier din Ploieşti. Aici, pe Strada Târnava, sunt munţi de gunoaie şi niciun angajat de la firma de salubritate nu a venit să ridice deşeurile pe timpul nopţii.

Miercuri dimineaţă. Gunoaiele încă zac pe străzile din Ploieşti. Asta în timp ce Prefectura aşteaptă hârtii de la Primărie ca să vadă dacă situaţia gunoaielor necesită intrarea în stare de alertă. 

Pe acelaşi subiect

În unele cartiere, firma de salubritate a început să mai ridice din mormanele de gunoi, dar "cu o floare nu se face primăvară".

Localnic: Nu am ştiut unde să arunc gunoiul. Ce fac? Îl las peste mormanul ăsta? Nu am avut altă soluţie decât să-l las acolo peste mormane. 

20 de tone de deşeuri se ridică doar dintr-o singură zonă a municipiului Ploieşti

Dar cum sunt golite, pubelele sunt din nou aproape pline: "Este o problemă cu adevărat. Este focar de infecţie şi nu este plăcut absolut deloc. Sunt o grămadă de blocuri şi acolo ies în fiecare zi copiii. Vă daţi seama că e groaznic pentru ei. Văd că la centru nu mai e chiar aşa. Au mai făcut curat. Dar ştiţi cum e. Au început cu centrul şi abia apoi spre periferie. Aşa e întotdeauna".

Aproape 20 de tone de deşeuri ridică o maşină de gunoi doar dintr-un sector din Ploieşti. 

Marin Fieraru are grijă de un bloc cu 10 etaje. Când nu a mai avut unde să ţină gunoiul l-a pus şi el tot peste grămezile deja strânse la ghenele de gunoi. 

Marin Fieraru: Le-am umplut, le-am dus acolo, pe urmă le-am umplut din nou. Le-am descărcat acolo şi le-am umplut iar. Ghena e plină. Mai sunt vreo două tomberoane. În ultima perioadă situaţia este foarte gravă. E focar de infecţie.

Şi voi puteţi fi parte din campanie de curăţare a României. Scoatem gunoiul de sub preş şi schimbăm ceva împreună! Puteţi trimite imagini şi filmări pe Fii Observator! 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Fii Observator » Imagini dezolante cu munţii de gunoaie de pe străzile din Ploieşti: "Situaţia este foarte gravă. E focar de infecţie"