Antena Meniu Search
x

Video "Îşi bat joc de noi. Plătim bilet şi la urmă stai în gară să aştepţi". Haos pe calea ferată după ce o locomotivă a deraiat la Videle. Au fost întârzieri și de 7 ore

Blocaj de proporţii pe calea ferată. 9 trenuri au încremenit pe şine, azi-dimineaţă, la o oră de vârf pentru navetişti, din cauza unei locomotive care a deraiat. Sute de călători au aşteptat cu orele în câmp. Întârzierile totale au depăşit o 1.500 de minute, iar un inter-regio a întârziat 7 ore.  

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 22.12.2023, 19:43

Călători: Nu se mişcă nimic. Ia uitaţi.

- Mai plecăm de aici?

- Eu ţi-am plătit abonament, mă. Eu cu ce plec de aici încolo?

- Stau de patru ore.

Pe acelaşi subiect

Haos pe calea ferată după ce o locomotivă a deraiat la Videle

Locomotiva a deraiat pe magistrala Bucureşti - Timişoara, care are cele mai multe restricţii de viteză din România, din cauza stării proaste a căilor ferate. Trenul plecase de la Roşiorii de Vede la Bucureşti şi s-a oprit după 37 de minute de mers în apropiere de Videle.

Pasagerii din garnitura cu probleme au aşteptat trei ore în câmp, timp în care ne-au trimis imagini pe Fii Observator. În cele din urmă, au fost preluaţi de un automor care i-a dus la Bucureşti. Cu bagajele după ei, au mers pe jos, printre şine, ca să ajungă în celălalt tren.

Călători: Ce face? Au anunţat că vine săgeata?

- Da.

A durat, însă, mult până când ceferiştii au repus pe şine locomotiva deraiată.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Este ora 13 şi după aproape şapte ore de aşteptare trenurile pornesc din gările din Teleroman înapoi spre Bucureşti.

Călători: - Eh. Sunt copii mici. Nu mai au lapte să le dea.

- De la 04:30. Deci nu se poate aşa ceva!

Accidentul feroviar a provocat întârzieri în cascadă pe căile ferate.

Călător: Gândiţi-vă că e un tren care trebuia să plece de dimineaţă de la 07:30 şi are întârziere 300 de minute. Nu este normal.

Cosmina Balint, reporter Observator: În acest moment sunt 15 trenuri care nu vor ajunge la timp aici, în Gara de Nord. Majoritatea au o întârziere de peste 5 ore, iar timpul de aşteptare creşte de la un minut la altul.

Călător: Îşi bat joc de noi. Plătim un bilet şi la urmă stai în gară să aştepţi.

Cea mai mare întârziere a avut-o trenul interregio Craiova - Bucureşti. 7 ore. Iar pasagerii de pe ruta Arad - Bucureşti au făcut 14 ore pe drum.

Pasager: Şapte ore în plus faţă de ora estimată. Este dezastru. Nu avem infrastructură feroviară. Asta este problema.

CFR Călători şi-a cerut scuze pentru „disconfortul creat“ şi a început o anchetă. Incidente asemănătoare sunt frecvente, însă, pe căile ferate. 51 de ani este vârsta medie a locomotivelor care se defectează frecvent. Ministerul Transporturilor a semnat săptămâna aceasta contracte pentru cumpărarea a 20 de locomotive noi. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Fii Observator » "Îşi bat joc de noi. Plătim bilet şi la urmă stai în gară să aştepţi". Haos pe calea ferată după ce o locomotivă a deraiat la Videle. Au fost întârzieri și de 7 ore