Antena Meniu Search
x

Video Locomotiva unui tren de călători a deraiat pe ruta Roșiori Nord - București Basarab. Întârzieri de 6 ore; unii pasageri şi-au pierdut cumpătul

În pragul sărbătorilor, când toate drumurile duc spre casă, un accident a dat tot traficul feroviar peste cap. O locomotivă CFR Călători a deraiat aproape de Bucureşti. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă mai multe trenuri au avut împreună întârzieri de peste 1.200 de minute. Aşa că oamenii, epuizaţi şi îngheţaţi de frig, şi-au pierdut rapid răbdarea

de Redactia Observator

la 22.12.2023, 13:45

Vezi și

UPDATE: Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, începând cu ora 12:00, traficul feroviar a fost reluat în condiții de siguranță, între stațiile Zăvestreni și Vadu Lat, unde în cursul acestei dimineți, locomotiva trenului 9304 (CFR Călători) a deraiat, afectând firul II de circulație (fir I închis permanent pentru lucrări).

Menționăm faptul că, în zona respectivă, CFR SA a acționat cu mijloace specifice de intervenție, pentru ridicarea locomotivei și readucerea liniei în parametri, astfel încât circulația feroviară să fie reluată în condiții de siguranță.

Trenurile au întârziat peste 6 ore

Toate trenurile care au staționat temporar în intervalul 05:40 - 12:00, în gara Vadu Lat și în gările adiacente (Roșiori, Videle și București Nord) își vor relua circulația, urmând să ajungă la destinație cu întârziere.

Pe acelaşi subiect

"CFR SA informează că traficul feroviar este întrerupt între Zavestreni-Vadu Lat, unde în cursul acestei dimineţi, în jurul orei 05:40, la ieşirea din staţia Zavestreni, locomotiva trenului 9304 (CFR Călători) a deraiat de o osie, peste macazul 5/7, afectând firul II de circulaţie (fir I închis permanent pentru lucrări). La faţa locului se deplasează personalul de specialitate CFR pentru verificare şi stabilirea operaţiunilor de intervenţie necesare repunerii pe şină a locomotivei", precizează CFR SA.

Alte 9 trenuri staţionează în gări

Potrivit sursei citate, sunt afectate mai multe trenuri de călători, care staţionează în gările adiacente până la redeschiderea circulaţiei, respectiv 72, 9900,10090, 11500,1594, 79, 11612, 9002, 11614.

Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii.

CFR SA transmite că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop redeschiderea circulaţiei în cel mai scurt timp, în zona respectivă, în condiţii de siguranţă.

Potrivit unei informări transmise de CFR Călători, călătorii sunt în afara oricărui pericol şi vor fi preluaţi până la destinaţii cu automotoare îndrumate din staţia Bucureşti de către CFR Călători. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Locomotiva unui tren de călători a deraiat pe ruta Roșiori Nord - București Basarab. Întârzieri de 6 ore; unii pasageri şi-au pierdut cumpătul