Antena Meniu Search
x

Video Cum s-a petrecut accidentul în care a fost implicată Mocănița din Bucovina. 20 de oameni, la un pas de tragedie

Şi-au programat o zi de relaxare în Bucovina, dar au fost la un pas de tragedie. 20 de turişti care au urcat în celebra mocăniţă au trecut printr-o spaimă groaznică, după ce un şofer neatent a ieşit cu maşina în faţa trenului. Impactul a fost teribil. Autoturismul a fost făcut praf, iar locomotiva a sărit de pe şine şi risca să se răstoarne. 

de Angela Bertea

la 17.12.2023, 19:48

Vezi și

Imaginile surprinse imediat după accident arată cât de puternică a fost izbitura care putea provoca o adevărată tragedie. Cu un kilometru înainte de gara Moldoviţa, un bărbat de 43 de ani a ieşit din curte casei fără să se asigure şi a intrat direct în faţa mocăniţei. Autoturismul a fost lovit atât de tare încât a fost aruncat în gardul de lângă linia ferată. 20 de turişti care erau în tren au tras o sperietură soră cu moartea. Locomotiva cu aburi a deraiat şi a rămas suspendată într-o parte. 

  • Laurian Pascu, şoferul maşinii: N-am auzit. Eram în viteză şi m-a luat în faţă, m-a agăţat. Eram aici pe rampă, nu aveam scoasă maşina din viteză şi m-a agăţat în faţă. M-am învârtit. 
  • Mihăiţă Moroşan, conductor: Nici n-am realizat când ...direct sub tren mi-a ieşit. Vizibilitate suficientă avea, n-am avut cum să-l evit. A fost prea în scurt.

Ca prin minune, nimeni nu a fost rănit. Maşina a fost făcută praf iar locomotiva, avariată. Ore bune s-au chinuit mecanicii să o repună pe şine. 

Celebra Mocăniţă intră în reparaţii, după accident

Pe acelaşi subiect

Bărbatul vinovat a rămas fără permis trei luni. 

  • Ionuț Epureanu, IPJ Suceava: Atât mecanicul de locomotivă, cât şi conducătorul autoturismului au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Vinovat de producerea accidentului se face conducătorul autotusimului, care nu a acordat prioritate. 

Mocăniţa are un traseu de 12 kilometri, printre case pitoreşti, la marginea pădurilor de pin. Locomotiva porneşte din Gara Moldoviţa şi merge până la Argel. Experienţa cu trenul cu aburi dureaza trei ore, iar vagoanele sunt încălzite în această perioadă cu sobe pe lemne.

În august anul trecut, mocăniţa s-a mai intersectat cu o şoferiţă neatentă. Ca şi acum, femeia a ieşit dintr-o curte chiar în fața trenului plin cu turiști.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cum s-a petrecut accidentul în care a fost implicată Mocănița din Bucovina. 20 de oameni, la un pas de tragedie