Antena Meniu Search
x

5 sfaturi utile ca să alegi covorul perfect în living

Alegerea covorului potrivit pentru living poate fi o adevărată provocare, ținând cont că pe piață există o mulțime de modele. Totuși, înainte de a porni la cumpărături, ar trebui să iei în calcul mai mulți factori.

de Redactia Observator

la 18.04.2019, 17:32

- Vivre

Alegerea covorului potrivit pentru living poate fi o adevărată provocare, ținând cont că pe piață există o mulțime de modele. Totuși, înainte de a porni la cumpărături, ar trebui să iei în calcul mai mulți factori, cum ar fi spațiul de care dispui și culoarea celorlalte piese de mobilier.

Covorul este mai mult decât un accesoriu, deoarece îți oferă un plus de căldură și confort, echilibrând vizual încăperea. Dacă nu știi cum să alegi covorul potrivit pentru living, îți venim în ajutor în acest articol cu o serie de recomandări utile.

Gândește-te la funcționalitate

Înainte de a-ți cumpăra un covor pentru living, gândește-te cum îți dorești să arate camera ta de oaspeți. Vrei să pui accentul pe estetică sau pe confort?

În funcție de acest aspect și de modul în care vrei să îți petreci timpul în living, vei ști ce fel de model de covor să alegi. Dacă îți dorești doar un covor care să arate bine, s-ar putea ca acesta să fie destul de pretențios, așa că va trebui să ai mare grijă la pete.

Alege mai întâi covorul, apoi stabilește schema cromatică

O metodă simplă și eficientă care te ajută să obții un decor armonios în living, mai ales dacă nu te pricepi prea bine să combini diverse culori și nuanțe, este să alegi covorul înaintea mobilierului și a finisajelor pentru pereți. În felul acesta te vei putea inspira din culorile covorului când stabilești schema cromatică a încăperii.

Ai grijă, însă, la proporții: un covor în care predomină albastrul și are doar câteva accente de galben îți sugerează să folosești o nuanță de albastru pe o suprafață mai mare (pe pereți sau la nivelul mobilierului), în timp ce culoarea galben va fi prezentă în încăpere doar la nivelul decorațiunilor sau materialelor textile (perne, cuverturi pentru canapea).

Covorul nu trebuie să acopere toată podeaua

Covorul din living acoperă, de obicei, zona de conversație, adică locul unde sunt amplasate canapeaua, fotoliile și măsuța de cafea.

Alege un covor suficient de mare pentru a putea așeza pe el cel puțin picioarele din față ale pieselor de mobilier. În felul acesta vei obține un aspect unitar care va defini mai bine zona. Poți folosi covoarele și pentru a separa, de exemplu, zona de socializare de zona de luat masa (diningul).

Armonizează textura covorului cu decorul

Atunci când alegi textura covorului, trebuie să ții cont de mai multe aspecte: cât de folosită este camera respectivă, dacă ai animale de companie și din ce materiale sunt realizate celelalte piese de mobilier aflate în încăpere.

Spre exemplu, o canapea din piele este mult mai bine pusă în evidență de un covor cu fir lung, în timp ce covoarele cu fir scurt sunt mai potrivite în combinație cu materialele fine.

Într-un living intens folosit, alege un covor cu fir scurt

Dacă ai animale de companie sau îți place să găzduiești petreceri, ar trebui să optezi pentru un covor rezistent și ușor de curățat. Spre exemplu, covoarele din polipropilenă sunt foarte rezistente la pete, spre deosebire de cele din lână, care sunt foarte greu de curățat, mai ales dacă verși pe ele sucuri acidulate sau vin. Evită, de asemenea, covoarele cu fir lung sau cele tip „shaggy”, care trebuie curățate frecvent la o spălătorie.

Dacă ești deja în căutarea unui covor, poți arunca o privire și peste modelele de covoare de la Vivre, care au prețuri accesibile și sunt livrate rapid la tine acasă!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » 5 sfaturi utile ca să alegi covorul perfect în living