Antena Meniu Search
x

Primul pacient cu coronavirus în România, un tânăr din Gorj. El va fi transferat la Bucureşti (Video)

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, că România are primul pacient bolnav de coronavirus. Pacientul este din judeţu Gorj, care nu manifesta simptome de infectare. Alte 33 de teste sunt în acest moment în lucru, iar rezultatul acestora va fi comunicat în scurt timp, a precizat ministrul.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 26.02.2020, 23:56

Primul caz de coronavirus în România
Gorjeanul depistat cu coronavirus va fi transferat la Bucureşti - Observator.tv
  • Primul pacient cu coronavirus în România, caz confirmat.
  • Încă 33 de teste sunt în lucru.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, că România are primul pacient bolnav de coronavirus. Pacientul este din judeţul Gorj, care nu manifesta simptome de infectare. Alte 33 de teste sunt în acest moment în lucru, iar rezultatul acestora va fi comunicat în scurt timp, a precizat ministrul.

Raed Arafat a declarat că pacientul român descoperit pozitiv pentru coronavirus este în stare bună şi nu prezintă febră sau tuse. Arafat a precizat că testarea pozitivă înseamna că pacientul va trebui să fie internat in spital.

Primul caz de coronavirus în România, un gorjean

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un echipaj de la ISU Dolj va prelua pesoana respectivă de la domiciliu şi o vor tranporta la spitalul Matei Balş.

În casa pacientului din Gorj depistat cu coronavirus mai sunt 7 persoane, toate cu teste negative până în prezent. Toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, sub pază, 14 zile, după care vor fi testaţi din nou, pentru a se stabili dacă ies pozitiv. Daca le apar simptome înainte de 14 zile, vor fi toţi transportaţi la spital.

În cursul nopţii se va stabili un plan complet de lucru, a precizat Raed Afarat

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Primul pacient cu coronavirus în România, un tânăr din Gorj. El va fi transferat la Bucureşti (Video)