Antena Meniu Search
x

Video Specialităţi inedite pe masa de Florii: cârnaţi sau jumări de peşte. Cât costă aceste preparate

Pentru un plus de încredere în ceea ce mâncaţi, vă recomandăm Bucovina. Aveţi garanţie atât la prospeţime, cât şi la originalitate. Peştele nu se găteşte simplu pe plită, ci ia forma unor specialităţi inedite. Cum ar fi cârnaţii ori... jumările de păstrăv. Cei care nu concep astfel de produse fără carne de porc, au şi alte variante: chiftele ori zacusca de peşte.

de Angela Bertea

la 26.04.2024, 21:21

Vezi și

Pe mesele de Florii din Bucovina se vor găsi, anul acesta, fel de fel de preparate inedite. Pe lângă cârnaţii de păstrăv, la băcănie se mai vând şi alte specialităţi de peşte, cum ar fi păstrăv în sos de roşii sau chiftele de păstrăv. "Aici regăsim zacusca de păstrăv, pregătită pe ceaun din lemne, din ingrediente proaspete. De asemenea ne mândrim cu jumări de păstrăv, un produs inventat de noi. Sunt crocante şi perfecte pentru iubitorii de peşte", a declarat Teodora Belmega, administrator Băcănie.

Duminică, de Florii, este cea de-a doua dezlegare la peşte din Postul Paştelui, după cea din ziua Bunei Vestiri

Preţurile pentru aceste delicatese sunt cuprinse între 15 şi 200 de lei, în funcţie de preparat şi cantitate. În timp ce unii apelează la băcănii pentru preparate din peşte gata făcute, alţii preferă să cumpere peşte proaspăt şi să-l gătească. Iar păstrăvăriile s-au pregătit temeinic pentru această sărbătoare. Un kilogram de păstrăv curcubeu se vinde în viu cu 39 de lei. În funcţie de imaginaţie, pricepere şi timp, păstrăvul poate fi gătit în diferite moduri. Cel mai rapid, prăjit în tigaie şi servit cu mămăliguţă şi usturoi. La cuptor, necesită un pic mai mult timp.

"Avem păstrăv umplut cu somon şi sos de hribi. Aici avem un păstrăv la grătar cu sos de hribi. De asemenea, un păstrăv cu fructe de mare, cu sos de lămâie şi aici un păstrăv cu sos de lămâie, cu legume", a declarat Nuţa Muşină, bucătăreasă. Indiferent cum este preparat, păstrăvul este delicatesa vedetă a Bucovinei. Duminică, de Florii, este cea de-a doua dezlegare la peşte din Postul Paştelui, după cea din ziua Bunei Vestiri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Specialităţi inedite pe masa de Florii: cârnaţi sau jumări de peşte. Cât costă aceste preparate