Antena Meniu Search
x

Cutremur puternic în România, în urmă cu puțin timp!

Un cutremur cu magnitudinea de 4.3 pe Richter a zguduit România, miercuri, 9 ianuarie, la ora 13:36. Seismul s-a resimțit și în București.

Cutremur puternic în România, pe 9 ianuarie

Un cutremur cu magnitudinea de 4.3 pe Richter a zguduit România, miercuri, 9 ianuarie, la ora 13:36. Seismul s-a resimțit și în București.

Update 15:45: Seismologii români au modificat magnitudinea cutremurului la 4.4 pe scara Richter

Potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul s-a produs la ora 13:36:02 (ora României), în zona seismică Vrancea, la 150 de kilometri adâncime, și a avut o magnitudine de 4.3 pe scara Richter. 

Intensitatea cutremurului in zona epicentrală a fost de III grad(e) Mercalli.

Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor Nehoiu (41 km), Odobești (51 km), Buzău (51 km), Râmnicu Sărat (52 km) și Covasna (56 km). 

Într-o postare pe Facebook, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a precizat că, în acest moment, se verifică în județele din zona seismică dacă au fost apeluri referitoare la eventuale efecte în urma cutremurului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cel mai mare seism din acest an s-a produs pe 28 octombrie, în Vrancea, și a avut o magnitudine de 5.8. Cutremurul a fost resimţit puternic şi în Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cutremur puternic în România, în urmă cu puțin timp!